Skip to main content

CNA va discuta în şedinţă modul în care presa a spus că Elon Musk va petrece la Castelul Bran

 
Sursa foto: stirileprotv.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului va discuta despre modul în care presa a distribuit informaţia că Elon Musk va petrece la Castelul Bran. Membrul CNA, Mircea Toma spune că va propune sancţinarea celor care nu au verificat informaţia că Elon Musk s-ar afla în România, notează europa.fm

Publicitate

Presa din România a spus că Elon Musk s-ar afla în România, deşi nu au fost aduse dovezi în acest sens. Nicio fotografie sau un cadru care să arate că Elon Musk se află În România.

Reacţia CNA vine după ce Libertatea a publicat azi un articol în care surse din Ministerul Afacerilor Interne au precizat că Elon Musk nu a intrat în România. Au fost alţi miliardari - Peter Thiel (fondatorul PayPal), partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen şi o serie de invitaţi.

 Mircea Toma, membru CNA:

"În situaţia asta, mi se pare că este prea tentant să nu reacţionăm. Este un exemplu atât de flagrant încât el se impune a fi amendat. Aşa cum aţi spus dumneavoastră, el a fost un exerciţiu pe un subiect benign, care într-adevăr dacă se întâmplă să fie de interes public major cum sunt evenimentele de război, pe sănătate. Acolo, clar că intervenţia noastră este vitală, dar e preferabil să fie acum ca să descurajăm recidiva."

Ce spune Ioana Avădani, Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent:

"Spune un lucru foarte dureros pe care ni l-a mai demonstrat o dată Selly, dacă nu mă înşel, în momentul în care şi-a înscenat aparent un accident şi iar ştirea s-a rostogolit inclusiv în medii profesioniste.

La vremea aceea, Selly a dovedit că ştirile nu sunt verificate. Nu l-a sunat nimeni să-l întrebe dacă a avut sau nu avut accident. Suntem luni de zile mai târziu şi constatăm că aceeaşi practică proliferează. Presa noastră profesionistă nu este foarte profesionistă."

Cosmin Feroiu, primarul localităţii Bran:

 „N-aş putea să spun cu certitudine dacă a fost sau n-a fost Elon Musk pentru că majoritatea oamenilor purtau măşti, aveau costume, era aproape greu să-ţi dai seama cine nu este prezent şi cine este prezent. Eu personal nu pot să spun că m-am întâlnit sau l-am remarcat la petrecere pe Elon Musk”.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ONe ONe
    @ioi asa a zis si Becali ieri la RTV.Ca aia se intalnesc si se inchina la dracu,la satana iar noi restul la biserica,la Dumnezeu
  • Ioi Ioi
    *** pensionarii *** si *** tv ca vine un capitalist adevarat in tara, la o manifestare pe care o cred ei pagana, satanista. Stiti, colectiv, satanisti, de aia au ars, cum se zicea.
  • MucCelMic MucCelMic
    R(Mile), antenuta nu a fost lider decat pe national si urban. Pe ambele "comercialuri" (18-49 URBAN si 21-54 NATIONAL ESOMAR ABCD), Pro-ul a fost pe primul loc. Plangi, postac, plangi!
  • jk jk
    @Soby nu stiu,vom vedea cand va analiza CNA de exemplu
  • Soby Soby
    @jk, oare pe B1 TV, Realitatea Plus, Kanal D și Prima TV s-au dat știrea despre Elon Musk în România?
  • n-am n-am
    Offtopic, TVR Cultural se relanseaza pe 1 decembrie
  • jk jk
    @Soby mama,am zis ca la acele 2 posturi vor fi eventual cele mai mari sanctiuni,toate au dat,si Digi,Pro Tv,Antenele,chiar si TVR...
    Eram ironic fiindca nu am asteptari la sanctiuni dure din partea CNA
  • Soby Soby
    @jk, nu doar la România TV și Antena 3 s-a dezbătut acest subiect despre Elon Musk în România, și la Digi 24 s-a dezbătut despre Elon Musk în România de mai multe ori din ce am văzut eu.
  • Elon Musk Elon Musk
    Mircea Toma si Ioana Avadani au fost, sunt si vor fi niste potentiali reporteri de forta. Drama e ca nu prea au facut nicio stire, niciun interviu, nicun reportaj etc in carierele lor impresionante doar prin datul cu parerea pe deontologeală.
  • jk jk
    Mvaaaaai,si sa vezi ce sanctiuni se vor da!Somatii si scrisori de atentionare,in cel mai rau caz 5-10 mii amenda la Romania TV si Antena 3
  • R R
    Dați audiențele din weekend ale emisiunii Te cunosc de undeva și iumor, Te cunosc de undeva a fost lider de audienta

Trimite un comentariu

sus