Skip to main content

Compania Julius Meinl renunţă la logo-ul cu capul unui otoman cu fes

 
Foto: TekDeeps
Foto: TekDeeps

Julius Meinl, compania furnizoare de cafea şi ceai cu sediul în Viena, a anunţat că renunţă la logo-ul reprezentând capul unui tânăr otoman cu fes din pânză roşie.

Publicitate

Motivul? Acest logo este considerat rasist, scrie Hotnews.

În noul logo se va o modificare majoră, în sensul că va apărea doar fesul otomanului, pe motiv că „logo-ul a evoluat de-a lungul anilor”.

"Acest simbol nu mai este în spiritul timpului", a spus Herbert Vlasaty, co-director al Julius Meinl, în faţa presei, la redeschiderea magazinului după mai multe luni de renovare.

Acest logo a fost creat în anii 1920 şi era reprezentant împreună cu o ceaşcă de cafea, o aluzie la faptul că boabele de cafea au ajuns la Viena prin intermediul turcilor.

Julius Meinl a fondat acest magazin de lux în 1862. În prezent, această companie este prezentă în 70 de ţări şi are peste 1.000 de angajaţi.

În 2007, mai mulţi militanţi antirasişti au lansat o campanie împotriva Meinl. Ei acuzau compania că „perpetuează imaginea de supunere a servitorilor de produse exotice, cum existau cândva la curtea imperială”, potrivit Hotnews.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    un logo se coace in zeci de ani Pacat ca se modernizeaza
  • Camelia Camelia
    Ca sa nu mai spun ca otomanii au ajuns in Europa ca si cuceritori. Sunt de acord ca istoria trebuie lasata in urma, ca altfel o sa ne uram intre noi la nesfârșit, dar de ce nu poate fi lasat in urma si ce au facut albii?

    @Didi
    Pentru progresisti este doar inceputul, ei au planuri tot mai mari. Pun pariu, totusi, ca nu vor avea nimic împotriva Bunicii, cu uleiul si bulgarasii ei de branza. Si progresistii au nevoie sa manance, ca ei abia au bani de paine.
  • Didi Didi
    Prostii de secol 21. Cu e e rasist un cap cu fes otoman? Hai sa schimbam si logo ul michelin, ca il prezinta pe unul gras si e discriminare. Mr musculo nu e discriminator? Ce, femeile nu pot avea muschi? Ce e aia superman? Sa ii schimbam numele: superhuman. La fel cu mr proper, wonder woman etc. Nu ne mai facem bine, asta e clar.
  • Camelia Camelia
    In plus, ce ar fi trebuit sa faca austriecii? Sa nu recunoasca faptul ca otomanii au adus cafeaua? Ar fi trebuit sa spuna ca au cules-o din curtea împăratului? Pai nu era mai grav?
  • Camelia Camelia
    Am citit eu bine? Va aparea doar fesul? Adica a ramas exact ceea ce fusese acuzat de rasism. Capul nici nu era necesar, ca se subînțelege ca fesul este purtat pe cap. Aceasta companie face trolling pe seama progresistilor cancel culture. Ce tare!

Trimite un comentariu

sus