Skip to main content

Spectacolul Extraordinar Madrigal de Săptămâna Patimilor, pe Trinitas TV

 
Spectacolul Extraordinar Madrigal de Săptămâna Patimilor, pe Trinitas TV

Postul Trinitas TV va difuza concertul pe care corul Madrigal - Marin Constantin l-a susţinut în Joia Mare la Sala Palatului. Spectacolul Madrigal de la Bucureşti - "Săptămâna Patimilor" a fost ultimul dintr-o serie de cinci concerte susţinute de cor în mai multe oraşe.

Publicitate

Înregistrarea Spectacolului Extraordinar „Săptămâna Patimilor” de la Bucureşti va fi difuzată duminică, 16 aprilie, de Paşte, la ora 20:00 pe Trinitas TV şi luni, a doua zi de Paşte, de la ora 21:00 pe Radio Trinitas.

În perioada 29 martie – 13 aprilie 2023, Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a susţinut 8 spectacole în cadrul Turneului Naţional de Paşte „Săptămâna Patimilor”, la Bacău, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti.

Peste 7.000 de spectatori au văzut spectacolele turneului.

Spectacolul „Săptămâna Patimilor” a fost dirijat de Anna Ungureanu – dirijorul principal şi Cezar Verlan – dirijorul secund. A inclus în repertoriu muzică pascală bizantină şi din Vestul Europei. Actorii Corneliu şi Pavel Ulici au întregit firul epic al montării cu texte sacre şi universale, iar peste 1.300 de copiii din corurile Programului Naţional Cantus Mundi din România şi Republica Moldova au cântat alături de Corul Madrigal în cele 8 spectacole.

Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi regizorul spectacolului:

 „Săptămâna Patimilor 2023 a fost unul dintre cele mai complexe turnee organizate de noi în ultimii ani. Am străbătut 3000 de kilometri să fim alături de public în 8 oraşe, într-un timp record, iar efortul nostru a fost de fiecare dată răsplătit de căldura cu care am fost primiţi.

În fiecare dintre oraşele în care am concertat, am desfăşurat Turneul de promovare Cantus Mundi, în cadrul căruia am setat proiecte regionale importante, alături de oameni destoinici din adminitsraţia publică locală, inspectorate, profesori şi dirijori.

Nimic din toate acestea nu ar fi putut fi realizate fără extraordinara echipă Madrigal - Cantus Mundi, căreia îi mulţumesc cu recunoştinţă. Mulţumesc, de asemenea, partenerilor noştri, care sunt mereu alături de noi în iniţiativele noastre. Sărbători luminate tuturor!”

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”:

„Suntem la finalul unui turneu naţional plin de emoţie, lumină şi dăruire. Întâlnirea Corului Madrigal cu spectatorii şi cu corurile de copii din ţară este întotdeauna pentru noi un motiv de bucurie şi recunoştinţă, este modul în care putem transmite speranţă, iubire, spiritualitate şi un sentiment puternic de solidaritate şi de comunitate, atât de necesar în această perioadă. Le mulţumim tuturor!”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus