Skip to main content

O ziaristă TVR îl acuză pe şeful ştirilor de "agresiuni verbale nejustificate". Şeful ştirilor: "A dat măsura unei incompetenţe grave"

 
O ziaristă TVR îl acuză pe şeful ştirilor de "agresiuni verbale nejustificate". Şeful ştirilor: "A dat măsura unei incompetenţe grave"

Conflict în TVR, între jurnalista Magdalena Moreh şi şeful ştirilor, Cătălin Prisăcariu. Ce spun părţile? Pe scurt, jurnalista îl acuză pe Prisăcariu de "agresiuni verbale nejustificate" într-o şedinţă de redacţie.

Publicitate

De cealaltă parte, Cătălin Prisăcariu spune că şedinţa a fost intensă pentru că jurnalista "a dat măsura unei incompetenţe grave şi a unui tupeu pe măsură".

Detalii, în continuare:

Magdalena Moreh spune că episodul s-a petrecut pe 23 august, la ora 19.00.

Jurnalista a scos şi o adeverinţă medicală care să certifice faptul că, pe 23 august, s-a prezentat la cabinetul medical din instituţie "cu semne şi simptome ale unei stări postconflictuale accentuate apărute la locul de muncă". Adică "prezenta stare generală modificată, dispnee accentuată, puls - 120" şi "a necesitat evaluare şi tratament specifice".

"A lansat o cascadă de injurii şi calomnii"

Magdalena Moreh, într-o scrisoare trimisă sindicatului MediaSind, căruia îi solicită sprijin:

Dl.director ne-a convocat la şedinţa de sumar. A întrebat daca avem un file despre cele 6 luni de la invazia rusă din Ucraina. I-am răspuns că, ţinând cont că a doua zi, pe 24 august, se împlinesc cele 6 luni, file-ul va fi, în mod firesc, pe 24 august.

Imediat, dl director Prisacariu a lansat o cascadă de injurii şi calomnii. Vă dau câteva exemple: “eşti o incompetentă”, „o incompetentă nenorocită”, „nu faci nimic”, “voi, la externe, nu faceţi nimic”, „marş, panaramă”, „ieşi afară, panaramă”, “marş de aici”, “marş acasă” (în condiţiile în care mai aveam de stat nişte până la sfârşitul programului). Cuvintele “marş” şi “panaramă” au fost repetate de cel puţin 8-10 ori. La adresa mea, desigur. Dl.director a avut această ieşire de faţă cu producătorii şi cu colega mea de la externe, Sonia Rusu.

Cuvintele incalificabile pe care mi le-a adresat dl.Prisacariu şi atitudinea plină de dispreţ faţă de eforturile depuse de mine şi de colega mea de tură, mi-au provocat: tahicardie, dispnee şi creşterea tensiunii arteriale. Ataşez adeverinţa medicală de la cabinetul TVR , cu starea mea post-conflict."

Jurnalista spune că a mai avut o confruntare cu şeful ştirilor în luna aprilie, când "am avut criza de lombalgie şi nu am putut veni la serviciu 5 zile, pentru că nu m-am putut mişca".

"Am anunţat şeful redacţiei de ştiri externe de-atunci – Ioana Dumitrescu - şi pe toţi colegii din tură. Toată lumea a ştiut, tura nu a rămas descoperită.

Când am revenit, am mers la dl.Prisacariu (a fost primul meu contact cu domnia sa) care a început să ţipe la mine, spunându-mi, printre alte mitocănii, “te-ai pişat pe mine, nu m-ai anunţat, nu semnez nicio zi liberă, cine te crezi, ieşi afară, afară ! Şi să nu mai vii aici decât când te chem eu!”

Şeful ştirilor: este expertă în lipsit de la serviciu fără justificare

Cătălin Prisăcariu, şeful ştirilor TVR, spune într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro că jurnalista "a dat măsura unei incompetenţe grave şi a unui tupeu pe măsură".

Cătălin Prisăcariu: 

"Şedinţa editorială invocată de Mediasind a fost mai intensă întrucât colega Magdalena Moreh a dat măsura unei incompetenţe grave şi a unui tupeu pe măsură: a argumentat că nu i se poate cere pe 23 august 2022 să documenteze şi redacteze un material despre marcarea a şase luni de război în Ucraina, cu menţionarea principalelor repere ale acelor şase luni de conflict, întrucât cele şase luni se împlinesc pe 24 august, adică "pe tura cealaltă".

Care tură, deci, în viziunea dumneaei, ar trebui să compună materialul cu pricina exact în ziua evenimentului. Magdalena Moreh, de altfel, este expertă în lipsit de la serviciu fără justificare, chiar câte o săptămână, situaţii pe care, însă, nu le aduce la cunoştinţa cancerului cunoscut drept Mediasind."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Sindicat la stat numit cancer. Cata minte iti trebuie***?
  • Cătălin Cătălin
    Auzi sa-ti iei CO si sa nu anunți șeful
  • Cătălin Prisăcariu Cătălin Prisăcariu
    Auzi sa-ti iei CO si sa nu anunți șeful
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    După logica unora ce sar în apărarea agresorului Prisecariu, toate damele din TVR ar trebui sa fie incantate ca generosul Turturica le-a adus un asemenea macho. Un stahanovist care nu doar ca trudeste zi lumina, ci vrea sa le insufle și lor culțul muncii.
  • Shabib al Shokan Shabib al Shokan
    Reteta scandalului: se ia un lenes de la stat, se angajeaza un "competent" de la privat, se adauga putin praf de sindicat si se amesteca bine timp de 30 de minute. Rezultatul: tahicardie, comedie si paranghelie. Toate astea pe banii nostri.
  • margo margo
    bai, dar ce mai dispar comentariile de aici. de ce nu va plac? pentru ca nu le iau apararea lenesilor din redactia externe a tvr? ***!
  • Constantin E. Constantin E.
    C.P. nu-i mai simplu sa scrii :
    "Am gresit iertati-ma, ma autosuspend pana se clarifica situatia" decat sa ma dau ca vin la opt si plec la zece, ca-s singurul care munceste, ca mediasind care punctual n-a fost parte in conflict ci doar isi sustine angajatul ?

    Nu conteaza ce a facut doamna, daca n-a facut se aplica avertismente sau sanctiuni nu mitocanii.

    Retrospectivele (daca doriti sa revedeti) se fac la sfarsit de an ca sa umple programul nu in mijlocul anului. De aia le zice stiri ca sunt de actualitate nu de acum sase luni.

    Succes C.P. posteaza cu cat mai multe nume diferite mesaje favorabile tie in speranta ca scapi.
  • Tahicardia salvează România Tahicardia salvează România
    "Dl.director ne-a convocat la şedinţa de sumar. A întrebat daca avem un file despre cele 6 luni de la invazia rusă din Ucraina. I-am răspuns că, ţinând cont că a doua zi, pe 24 august, se împlinesc cele 6 luni, file-ul va fi, în mod firesc, pe 24 august."

    - Șefu', mai știi piesa aia cu "Nu am chef azi"? Cam despre asta e vorba. Hai că e târziu, sunt plictisită de nu mai știu de mine, eu o întind acasă.

    Și să știi că eu sunt cam nevricoasă și cam sensibiloasă... Dacă-mi zici ceva, imediat îmi scot ceferticat că mi-ai produs traumatisme afectiv-para-psihologice și ne vedem la trebonal. Hai, te-am pupat!
  • Ioana Ioana
    Fan Club Priscariu, omul NU vine la 8 dimineața și nici NU pleacă la 22. Scrii aberații! Și chiar dacă ar fi venit devreme și ar fi plecat târziu, asta justifică un comportament abuziv? :))) *Nu mai mutați atenția de la comportamentul domnului la ce face sindicatul ăla. Aici e vorba despre cineva care nu are ce să mai caute în această funcție din cauza propriului comportament. Dacă urli, înjuri și umilești oameni pur și simplu nu ai ce să cauți într-o funcție de conducere. Nu uitați, vă rog, că omul a fost ADUS în TVR de mânuță și numit șef FĂRĂ să aibă experiență vreo secundă (nici ca manager și nici în TV...a făcut câteva luni o amărâtă de emisiune la B1TV și apoi a fost dat afara în șuturi). Lipsa de experiență și viziune s-au văzut încă din prima zi în TVR. Pur și simplu nu avea habar unde a aterizat și ce avea de făcut. Astea adăugate la comportamentul cel puțin inadecvat, la lipsa de educație, misoginismul și mârlănia au făcut din el o bombă cu ceas. Rușine jurnaliștilor din TVR că nu au luat atitudine față de in astfel de ***! Rușine!
  • Tipu' de la cablu Tipu' de la cablu
    Mediasind TVR ar trebui sa aiba grija cu faptele ilegale si imorale pe care le tot produce. De pilda, ca sa atraga membri ii inscrie in UZPR (Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania) pentru a beneficia de 50% spor la pensie, banisori conferiti nemeritat printr-o lege facuta de Gabriel Oprea, generalul izmana. Asa au ajuns vreo 500 de cablagii, soferi si masinisti sa se dea drept jurnalisti delapidand in viitor banul public sub obladuirea lui Torica si Godinac. Sigur, nu doar TVR produce asa specimene, ci toata presa unde secretarele, contabilele si electricienii sunt si ei jurnalisti. Pe langa asta, tot Mediasind mai da niste hartii plastifiate pe care scrie PRESA pentru ca membrii sindicatului sa parcheze moca prin orase avand, chipurile, trebi de serviciu; si aici, ce legatura or avea cablagii cu jurnalismul doar Torica si Godinac or sti cand prejudiciaza bugetele locale de taxele pe parcari.
  • fan club Prisacariu fan club Prisacariu
    Din cand in cand tovarasii de la Mediasind uita ca menirea lor e sa se ocupe de legalizarea a tot felul de foloase necuvenite mascate in sporuri. Asa ca pun tunurile pe sefi care isi fac treaba demonizandu-i in fel si chip. Daca gasesc cate o mica hiba in comportamentul/ palmaresul respectivului/ respectivei (ca doar sunt si ei oameni) se agata de ea pana in panzele albe. Acum a venit randul dlui Catalin Prisacariu, despre care nimeni su scrie ca vine la serviciu la 08.00 dimineata si pleaca la 22.00 - 23.00.
  • Ioana Ioana
    ***! Însă vinovat nu este el că e director la Știri, vinovați sunt cei care l-au numit în această funcție și jurnaliștii Televiziunii Române care i-au tolerat abuzurile. Un mitocan și un misogin lipsit de educație elementară și fără nicio experiență care sa îl recomande pentru funcția pe care o ocupă. Este incredibil că tocmai Magda, o jurnalistă cu mai bine de 27 de ani de experiență - unul din puținii profesioniști care mai sunt acum în TVR și o femeie educată și civilizată - a fost "tăvălită" în halul ăsta! Dar măcar ea a luat atitudine, spre deosebire de colegii jurnaliști care au fost umiliți în public sau în privat de acest individ și care au ales să nu facă nimic, să nu aibă nicio reacție, ci doar să șușotească pe la colțuri!
    Încă o dată, ***! ***. Orice ar spune oricine, omul NU are ce să caute într-o instituție publică și cu atât mai mult să dețină o funcție de conducere! Sper ca măcar de data asta instituțiile de control din TVR și cele abilitate să ia măsuri...Într-o țară civilizată, insul acesta era deja cu demisia în dinți sau demis și poate și puțin plimbat prin sălile de judecată astfel încât să răspundă pentru faptele sale. Într-o țară civilizată...
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Cat de sifonata e imaginea TVR după afacerea Prisecariu! Insul acesta nu e la prima abatere. Sa nu uitam ca a refuzat sa depună la vreme Declarațiile de avere și de interese. Iar PDG Turturica a acceptat asta. Pestele de la cap se impute.
  • News Corporation News Corporation
    Ideea lui Catalin Prisacariu de a face o sinteza a jumatate de an de razboi in Ucraina e foarte buna. E evident ca Externele TVR nu s-au gandit la asa ceva. Iata si alte idei pt Stirile TVR, ca sa fim constructivi pe aici:

    - Scoala romaneasca - campanie. Meditatii, preturi, olimpici, promovabilitate, wc-uri in curte, top licee, bani pt fondul clasei, cum e scoala afara (ca tot platim corespondenti externi cu gramezi de bani), elevi romani afara, cadouri la profi, unde se mai poarta uniforme, cornul si laptele (o mai exista), scoli private vs scoli de stat moderne, scoli darapanate, profesori cu vocatie etc.

    - MArile dosare de coruptie - bilant. Majoritatea au scapat dupa 1-2 ani de parnaie. Ce prejudicii s-or fi recuperat?

    - Marii datornici la ANAF - companii si persoane fizice, cum se fenteaza plata taxelor la stat.

    - Sistemul medical din Romania vs cele mai bune sisteme din lume.

    - Cat costa democratia in Romania: ce consuma marile institutii ale statului, de la apa la transportul demnitoarilor, salarii, logistica etc si cu ce rezultate.

    - MApN, MAI, Jandarmeria - unde au trupe imprastiate prin lume, cheltuieli pt inarmare, de ce arme de la americani si nu de la francezi, suedezi, rusi etc.

    - pt sectia Externe: nu vedem nimic despre dictatorii asiatici si africani, incalzirea globala (Groenlanda nu mai are zapada, fetelor), interviuri cu rusi si cu chinezi (nu doar citari ale americanilor), poate o campanie de interviuri cu ambasadorii straini in Ro, ce fac ambasadele si consulatele de afara pt Romania si cat personal platim la fiecare din banul public..

    Succes!
  • Livia Pila Livia Pila
    Astăzi, vineri,26 august, are loc ședința CA. Se va tine la Cluj fiindcă Turturica a avut chef sa voiajeze pe banii instituției. E de sperat ca reprezentanții salariaților vor face presiuni în vederea îndepărtării agresorului Prisecariu Cătălin din funcția pe care o deține doar fiindcă asa a dorit tovarășul lui de basism. Altminteri, susțin și eu boicotarea emisiunilor informative și a canalului TVR Info pana în clipa în care numitul Prisecariu nu e îndepărtat din funcție și sancționat.

Trimite un comentariu

sus