Skip to main content

Contul de Twitter al jurnalistului Mircea Barbu a fost spart. „Cine a făcut asta a şters toate postarile legate de cazul fratilor Tate”

 
Foto: Mircea Barbu Facebook
Foto: Mircea Barbu Facebook
Contul de Twitter al jurnalistului freelancer Mircea Barbu a fost spart, după cum a anunţat chiar el. „Acum câteva zile, mi-a fosr spart contul de Twitter. Cine a făcut asta a şters toate postarile legate de cazul fratilor Tate, majoritatea link-uri către investigaţiile si reportajele BBC la care am lucrat in ultimele doua luni”, a povestit jurnalistul. 
Publicitate
 
„Ulterior, tot contul a fost schimbat. Nume, pozele de profil si cover in ceea ce vedeţi in captura de ecran de mai jos - un altar virtual pentru idolii lor si mesajele de masculinitate toxica pe care aceştia le promovează pe social media”, a mai spus Mircea Barbu, care a mai precizat şi că au fost tentative de spargere şi la conturile sale de Facebook, TikTok şi Gmail. 

Jurnalistul a relatat pe larg, pentru BBC, despre evoluţia cazului fraţilor Tate, încă de la începutul lunii februarie. 

Iată câteva dintre articole:

Mircea Barbu a anunţat şi că are un nou cont de Twitter.

Postarea integrală, în continuare: 

„Acum câteva zile, mi-a fosr spart contul de Twitter. Cine a făcut asta a şters toate postarile legate de cazul fratilor Tate, majoritatea link-uri către investigaţiile si reportajele BBC la care am lucrat in ultimele doua luni.
 
Ulterior, tot contul a fost schimbat. Nume, pozele de profil si cover in ceea ce vedeţi in captura de ecran de mai jos - un altar virtual pentru idolii lor si mesajele de masculinitate toxica pe care aceştia le promovează pe social media.
 
Au încercat sa-mi spargă si contul de Facebook, TikTok si Gmail, dar n-au reuşit. Twitter era singura platforma unde unde nu aveam autentificarea in doi paşi activata, de aceea au putut sa facă ce au făcut. Le-am scris celor de la Twitter si am încercat sa urmez toti paşii ca sa-mi recuperez contul, dar tot ce am primit ca feedback de la ei a fost un “mail delivery system”. Dezamăgitor, dar asta e o alta poveste.
 
Armata de troli a celor doi fraţi hartuieste constant oameni online care nu sunt de acord sau pun la îndoiala mesajele celor doi britanici. Au făcut-o cu unele dintr femeile care au vorbit cu noi despre experienţele lor, pana in punctul in care hărţuirea s-a transformat in ameninţări dintre cele mai grave.
Toată treaba asta nu am sperie si nici nu ma intimidează. Mi-am făcut un alt cont de Twitter (link in comentarii) si voi continua sa relatez la fel ca si pana acum.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus