Skip to main content

INTERVIU. Corina Dănilă va avea o emisiune la TVR Cultural. Detalii despre format

 
Corina Dănilă împlineşte în 2024 30 de ani de când lucrează în televiziune / foto: arhiva personală
Corina Dănilă împlineşte în 2024 30 de ani de când lucrează în televiziune / foto: arhiva personală

iNTERVIU. SCHIMBARE. Prezentatoarea Jurnalului TVR Cultural de vineri va avea cât de curând un nou rol în grila postului. Actriţa Corina Dănilă va realiza şi va prezenta încă o emisiune, de la finalul acestei luni.

Publicitate

Este vorba despre formatul „Ce facem în weekend?”, care a debutat în primăvara anului trecut şi l-a avut ca gazdă pe Sergiu Nap. Programul va fi difuzat, ca şi până acum, în fiecare vineri, atât pe TV, cât şi în mediul online. Ne-a povestit mai multe despre toate acestea, în exclusivitate pentru Paginademedia, chiar realizatoarea. „Revin astfel la statutul de realizatoare. În 2024 se împlinesc 30 de ani de când fac televiziune”, a spus Corina Dănilă.

„Ce facem în weekend” este un program informativ, care prezintă evenimentele culturale şi artistice importante pentru fiecare final de săptămână.

Emisiunea durează o oră şi jumătate şi va fi difuzată în fiecare vineri, între orele 19.00 şi 20.30, atât la TV, cât şi online. Are parte şi de o reluare pe TVR Cultural, în fiecare sâmbătă dimineaţă.

Paginademedia.ro: Corina, unde se vede acest nou format?

Corina Dănilă: Noua emisiune de care mă ocup se numeşte „Ce facem în weekend?”, se vede la TVR Cultural şi se va putea viziona şi în mediul online. Am preluat acest proiect, el este unul nou pentru mine prin prisma faptului că revin la statutul de realizatoare, nu doar de prezentatoare, aşa cum s-a obişnuit publicul în ultimii ani.

Paginademedia.ro: De când această schimbare? Care sunt reperele orare de difuzre?

Corina Dănilă: Din 29 martie. Şi va continua să fie difuzată în fiecare vineri, între orele 19.00-20.30. Programul va fi difuzat şi pe TV, şi online (imediat după difuzare), cu reluare sâmbătă dimineaţă.

Paginademedia.ro: Câteva informaţii despre tipul formatului?

Corina Dănilă: „Ce facem în weekend?” este o emisiune axată pe recomandări de evenimente culturale care au loc la sfârşit de săptămână, în Bucureşti, în principal.

Conţine interviuri înregistrate la faţa locului şi aplicate pe subiectul în cauză, cu protagoniştii evenimentelor, înglobând recomandarea lor, ca artişti, pentru ca publicul să „le calce pragul”: fie că vorbim despre evenimente teatrale, cinematogrqafice, concertistice sau lansări de carte, fie că prezentăm expoziţii din galerii de artă sau muzee.

GALERIE FOTO. Corina Dănilă

Paginademedia.ro: Ne spui ce putem face în weekend, ce programe artistice sau culturale putem vedea… Dar tu cum preferi să petreci timpul liber, atunci când îl ai? Ce activităţi îţi plac?

Corina Dănilă: Mărturisesc că sunt foarte „în urmă” la capitolul participării ca spectator la diverse reprezentaţii teatrale, întrucât nu se nimereşte să pot merge să-i văd pe colegii mei jucând, pentru că am eu, la rândul meu, spectacole.

Paginademedia.ro: În ce spectacole de teatru te poate întâlni publicul în aeastă perioadă?

Corina Dănilă: În stagiunea curentă, ne putem întâlni la teatru la spectacolele „Secretul fericirii” (de Alex Popa, în regia lui Daniel Hara) şi „Autorul e în sală” (după Ion Băieşu, în regia lui Dan Tudor), ambele la Teatrul Dramaturgilor Români din Bucureşti.

Şi continuăm cu „O căsnicie liniştită” (de Noel Coward, în regia lui Ştefan Ruxanda), pe care-l jucăm de opt ani la Teatrul Elisabeta, tot în Capitală.

Paginademedia.ro: Şi în Televiziunea Română de câţi ani lucrezi? Te rog aminteşte-ne titlurile proiectelor TV din care ai făcut parte?

Corina Dănilă: În TVR am pus piciorul prima dată ca actor invitat, în programele de Revelion, încă din anul 1992, când eram studentă la UNATC. Ulterior, am devenit crainică a Televiziunii Române, din 1994, prezentatoare pentru „Albumul Duminical” şi, din 1995, prezentatoare de ştiri la TVR International.

Au urmat apoi anii de Pro TV, Acasă TV şi Euforia TV. Revenirea în Televiziunea Română a fost odată cu emisiunea „Topping”, continuată cu „Ieri-Azi-Mâine”, cu serialul de comedie „Primăverii” şi cu emisiunea „Gala Umorului”, toate la TVR 2.

Din toamna lui 2023 prezint Jurnalul Cultural, vineri seară, în direct, de la ora 21.00 (din două în două săptămâni), la TVR Cultural. Şi acum realizez şi emisiunea „Ce facem în weekend?”, care va fi difuzată tot în serile de vineri. În 2024 se împlinesc 30 de ani plini de televiziune, în viaţa mea.

Paginademedia.ro: Cea mai mare bucurie pe care ţi-o aduce munca în acest domeniu?

Corina Dănilă: Întotdeauna, pentru mine, pe primul loc va rămâne transmisiunea în direct, cu interlocutori care au ceva notabil de spus publicului.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus