Skip to main content

Costin Deşliu (TVR 1), despre trecerea de la Sport la Divertisment. Începe noul sezon „Vedeta familiei”, cu el la prezentare, alături de Florina Constantinescu

 
Costin Deşliu este noul prezentator al emisiunii „Vedeta familiei” de la TVR 1. Sezonul 3 începe sâmbătă, 28 octombrie / foto: TVR
Costin Deşliu este noul prezentator al emisiunii „Vedeta familiei” de la TVR 1. Sezonul 3 începe sâmbătă, 28 octombrie / foto: TVR

INTERVIU. De 17 ani, Costin Deşliu este prezentator de ştiri sportive, dar iată că îndrăgeşte foarte mult şi divertismentul de televiziune. Despre această pasiune s-a aflat în TVR, unde lucrează din 2016. Noul sezon al emisiunii „Vedeta familiei”, program dedicat copiilor, este ocazia potrivită pentru el să demonstreze că poate fi o gazdă bună pentru astfel de programe. Alături de Florina Constantinescu!

Publicitate

Noul sezon al emisiunii „Vedeta familiei” debutează în data de 28 octombrie, la TVR 1. Programul va fi difuzat de acum înainte în fiecare sâmbătă, de la ora 12.30.

Acesta este sezonul al treilea. Va avea zece ediţii ce vor fi difuzate până în ianuarie.

Filmările au început în primele zile din luna octombrie şi s-au încheiat deja.

Juriul programului rămâne acelaşi: este format din Elena Gheorghe, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Radu Ştefan Bănică.

Doar la prezentare sunt schimbări: alături de Florina Constantinesxcu nu va mai fi Laurenţiu Niculescu alias Lulu, ci Costin Deşliu, care este şi prezentator al ştirilor sportive şi moderator de emisiuni sportive.

Am realizat primul interviu Costin Deşliu în noul rol:

Costin Deşliu: „Am mai prezentat divertisment în 2016, un Revelion”

Paginademedia.ro: Ţi-a fost greu să faci trecerea de la Sport la Divertisment?

Costin Deşliu: Nu, pentru că am primit tot sprijinul. Dacă e ca TVR să exceleze la ceva, la divertisment excelează. Realizează astfel de programe de foarte mult timp. Însă şi au am mai avut astfel de experienţă: chiar în primul meu an în TVR am prezentat divertisment, nu doar Sport: am prezentat Revelionul de atunci, împreună cu Eda Marcus. Şi de vreo zece ani încoace sunt şi prezentator pentru diverse evenimente, fie concursuri sportive, fie petreceri private.

Paginademedia.ro: Şi cum ai intrat în echipa de la „Vedeta familiei”?

Costin Deşliu: Monica Mihai, producătoarea emisiunii, mi-a spus încă dinaintea primului sezon să fiu eu la prezentare. Atunci nu s-au legat lucrurile, din cauză că la vremea aceea nu îmi permitea programul. Acum mi-a propus din nou şi de data aceasta ne-am potrivit.

Paginademedia.ro: Te cunoşteai cu Florina Constantinescu?

Costin Deşliu: Da, ne ştim de mult timp, din TVR. Şi nu doar din priviri, ne întâlneam aproape zilnic.

Paginademedia.ro: Ce îşi place cel mai mult la acest format?

Costin Deşliu: Cel mai mult mi-a plăcut maturitatea copiilor. Să vezi copii de 8-10 ani care urcă pe scenă în faţa a zeci de oameni şi sunt atât de relaxaţi este incredibil. Îmi mai place foarte mult sinceritatea copiilor.

Costin Deşliu: „Şi copiilor le vorbesc precum oamenilor mari”

Paginademedia.ro: Trebuie să prezinţi emisiune dedicată celor mici... Cum te descurci la capitolul comunicare cu copiii?

Costin Deşliu: Ca părinte, ca adult, cred că acesta este unul dintre cele mai complicate lucruri: să comunici cu cei mici. Eu fac astfel, aşa cum procedez şi în comunicarea cu fiul meu: le vorbesc ca şi cu ar fi oameni mari. Relaţia şi comunicarea e foarte interesantă de pe aceste poziţii de egalitate.

Paginademedia.ro: Apropo de fiul tău... El ar putea fi concurent?

Costin Deşliu: Nu ştiu... Dima are cinci ani. A fost o perioadă când asculta muzica lui Ed Sheeran, a lui Michael Jackson, acum este îndrăgostit de Lewis Capaldi. De fiecare dată când îl iau de la grădiniţă trebuie să pun în maşină muzica lui.

Paginademedia.ro: Cu Divertismentul te-ai întâlnit din când în când. Lumea te ştie ca prezentator de Sport. Ce te-a făcut să îndrăgeşti acest domeniu şi să-i rămâi fidel atât de mult timp?

Costin Deşliu: Toată viaţa am făcut sport – fotbal, tenis, înot. Mi se pare că aceasta este cea mai frumoasă meserie din lume. Pentru că ai şansa, de exemplu, să faci ediţii speciale în perioada campionatelor mondiale şi a evenimentelor importante din sport.

Costin Deşliu: „Mă uit la toate ştirile din sport, îmi plac toţi”

Costin Deşliu, alături de fiul său, Dima, în studioul de ştiri de la TVR / foto: arhiva personală

Paginademedia.ro: Care au fost pentru tine, din postura de prezentator de ştiri sportive, marile întâlniri cu oameni importanţi din această lume?

Costin Deşliu: În 2017, atunci când TVR a transmis Campionat European de Gimnastică, şi am avut ocazia să realizez o ediţie specială cu Nadia Comăneci, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, în direct, din sala de la Cluj, unde a avut loc competiţia.

Paginademedia.ro: Dintre toate personalităţile din sport care îţi este cea mai dragă şi de ce?

Costin Deşliu: Gheorghe Hagi. Cred că este singurul om de fotbal din lume care a fost cel mai mare fotbalist al unei ţări, apoi şi-a deschis o academie de fotbal, apoi a avut club de fotbal cu care a câştigat un campionat. Nu ştiu alt om care să fi trecut prin toate aceste stadii.

Paginademedia.ro: Te gândeşti ce vei face după ce nu vei mai fi la prezentare?

Costin Deşliu: Aşa este, la un moment dat, chiar dacă nu vrei tu să renunţi la prezentare, poate renunţa prezentarea la tine. Sunt deschis noilor provocări profesionale.

Paginademedia.ro: Dintre toţi prezentatorii de sport, care îţi este cel mai drag?

Costin Deşliu: Mă uit la toate ştirile din sport, îmi plac toţi.

Despre Costin Deşliu

  • A debutat în 2006, ca prezentator de ştiri sportive şi moderator la postul N24.
  • În 2007 a lucrat la postul The Money Channel, înrudit cu Realitatea, tot ca prezentator de ştiri sportive.
  • S-a mutat la Kanal D, apoi, unde a lucrat tot un an.
  • În 2008 ajunge la noul post TV înfiinţat în trustul Intact, GSP TV, unde a lucrat timp de cinci ani ca prezentator de ştiri, moderator şi editor.
  • A avut un an de pauză pe TV, iar în 2016 s-a angajat la TVR.
  • Prima prezentare de divertisment a fost în primul an petrecut la postul public: a fost gazda programului de Revelion, alături de Eda Marcus, la trecerea în 2017.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus