Skip to main content

Plecare importantă din redacţia GSP: Costin Ştucan părăseşte publicaţia. Unde se duce

 
Sursa foto: Orange Sport
Sursa foto: Orange Sport

Un nume important pleacă de la Gazeta Sporturilor. Este vorba de Costin Ştucan, ziarist cu experienţă, care şi-a început cariera la Sportul Românesc, în echipa construită de Ovidiu Ioaniţoaia şi de cătălin Tolontan.

Publicitate

Plecarea lui Costin Ştucan vine în contextul schimbărilor de la GSP, după concedierea redactorului-şef Cătălin Ţepelin, apoi a coordonatorului editorial Cătălin Tolontan şi a redactorului-şef adjunct Dan Udrea. Tototodată, noul şef al redacţiei (totodată director al GSP) a fost numit sârbul Predrag Mihailovici.

Premiat pentru anchetele despre lumea pariurilor

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Costin Ştucan l-a anunţat azi pe Predrag Mihailovic că pleacă de la GSP.

Ştucan a intrat în presă în 1995, în echipa de la Sportul Românesc construită de Ovidiu Ioaniţoaia şi de Cătălin Tolontan. A fost câţiva ani redactor-şef al ProSport. În 2016, şi-a dat demisia de la ProSport şi a venit ca reporter special la Gazeta Sporturilor.

În ultima perioadă, realiza producţiile video GSP Live şi modera o emisiune la postul TV Prima Sport.

În urmă cu doi ani a primit premiul pentru Cea mai bună emisiune video de la Asociaţia Presei Sportive. Anul trecut, a fost premiat de APS pentru seriile de investigaţii despre lumea sportului românesc şi zona ilegală de pariuri din Asia.

Jurnalistul Costin Ştucan a fost parte în reţeaua internaţională de investigaţie European Investigative Collaborations (EIC), în proiectul Footbal Leaks, investigaţia provocată de cea mai mare scurgere din informaţii din lumea sportului mondial. Din reţea au mai făcut parte jurnalişti de la publicaţii precum Der Spiegel, The Sunday Times şi Mediapart.

Gazeta a deconspirat o reţea internaţională de trucare de meciuri din care făceau parte oficial de club, jucători şi arbitri români.

De la GSP la IamSport

Costin Ştucan trece de la Gazeta Sporturilor la IamSport, publicaţia online condusă de un fost coleg de la GSP - Victor Vrînceanu.

În echipa IamSport au intrat recent (veniţi de la GSP) şi Vlad Nedelea şi Adrian Florea.

Contactat de Paginademedia.ro, Costin Ştucan a confirmat informaţia.

Costin Ştucan, pentru Paginademedia.ro:

"Da, mi-am dat demisia azi de la Gazeta. Le doresc baftă foştilor mei colegi şi, mai important, le doresc să gestioneze cât mai bine perioada asta extrem de încărcată de emoţii negative.

Până la urmă, nicio chestiune profesională nu e mai presus de viaţa cuiva.

Voi merge la iamsport. E un proiect care mă motivează din punct de vedere profesional. Am lucrat cu oamenii de acolo, îi cunosc foarte bine îi cred că putem face o treabă excelentă împreună."

Citeşte şi: Nou şef al redacţiei la Gazeta Sporturilor, după plecarea lui Ţepelin şi Tolontan: sârbul trimis de Ringier să restructureze redacţia. Prima decizie: Redactorul-şef adjunct Dan Udrea, dat afară


Citeşte şi: Cutremur la Libertatea: Cătălin Tolontan, dat afară. La fel două nume de la vârful redacţiei

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus