Skip to main content

VIRALUL ZILEI. Jurnalista Digi24, ironizată în social media după o transmisiune live. „Am prins un atac când transmiteam live şi am făcut ce se face: ne-am pus la pământ"

 
Cristina Cileacu, în timpul unei transmisii live din Israel / captură: defapt.ro
Cristina Cileacu, în timpul unei transmisii live din Israel / captură: defapt.ro

Internetul s-a împărţit în două după ce o transmisiune a jurnalistei Digi24 Cristina Cileacu, din zona de conflict din Israel, a ajuns virală

Publicitate

Totul s-a întâmplat duminică, la prânz, în timp ce aceasta transmitea din Israel, ascunsă după o maşină, stând pe burtă, după ce pe fundal s-au auzit bombardamente. 

În acelaşi timp, pe fundal puteau fi văzute două persoane care trec liniştite cu bicicleta prin aceeaşi zonă în care se afla şi jurnalista. 

După ce momentul a fost publicat online, au fost acuzaţii că jurnalista ar fi înscenat momentul.

Chiar fostul premier Victor Ponta, în prezent consilierul lui Marcel Ciolacu, a luat-o pe jurnalistă peste picior. „Când am citit ştirea m-am pus pe burtă în casă pe şi m-am uitat la filmuletul de la Digi24! Credeti ca cei care se plimba liniştiţi prin spatele reporteritei sunt de la Hamas?”, a scris Ponta. Răspunsul ziaristei, la finalul articolului.

Ce spune jurnalista despre moment?

„Am prins un atac când transmiteam live şi am făcut ce se face: ne-am pus la pământ", a scris Cristina Cileacu, pe Facebook.

„Dl ăsta a ţinut neapărat să ne considere penibili. Îl pot anunţa ce mai zboară spre Israel, m-ar interesa ce ar face când aude alarme şi bombe simultan.

Dar nu se face, sunt un om cu capul pe umeri şi n-as dori răul cuiva vreodată.

Pentru imagini complete, cu alarme şi bombe incluse, uitaţi-vă la ştirile Digi24. Restul este bla bla de expert în obscuritate şi tupeu", a scris Cileacu într-o postare, ca răspuns la comentariile de pe net.

Aşa cum a anunţat Paginademedia.ro, Cristina Cileacu se află în Israel alături de colegul său operator, Gabriel Necşulescu.

Numeroase personalităţi din online au sărit în apărarea jurnalistei. 

Radu Hossu, un voluntar care s-a implicat intensiv în războiul din Ucraina şi chiar a stat, mai multe luni, cu echipa „Băieţii din Ujgorod”, pe frontul de est, explică pe larg cum este situaţia într-o zonă de război. 

„Când vorbim totuşi de o situaţie de război, m-aş limita la cei care au mai fost acolo, înainte de a face supoziţii. Pentru că-i un subiect ce are legătură directă şi infinită cu moartea, celelalte doar în cazuri exceptionale”.

Un israelian care aude alarma de când e mic s-ar putea să nu reacţioneze brusc. Însă la intrarea în statele aflate în război ţi se spune clar să respecţi pe de-aîntregu' şi în deplinate protocoalele de securitate, pentru a-ţi creşte speranţa de viaţă. Israelienii care se dădeau pe bicicletă erau probabil atât de obişnuiţi cu alarmele încât le ignorau.

Cristina Cileacu şi colegul ei nu-şi permit astfel de «privilegii», pentru că războiul este în sine un eveniment dinamic şi impredictibil în marea lui măsură (dar revenim la asta mai jos cu două exemple)”, spune Radu Hossu. 

Jurnalista Cristina Cileacu, cea vizată de acest atac, a venit la rândul ei cu un răspuns chiar pentru Victor Ponta: 

Cristina Cileacu transmite din Israel pentru Digi24 alături de colegul ei operator, Gabriel Necşulescu / foto: arhiva personală 

„Moment penibil cu un politician, Victor Ponta, care consiliază premierul ţării (coincidenţă, mai avem şi nume asemănătoare, eu şi premierul vizitator de Israel altfel şi preocupat de război, Marcel Ciolacu)

Victor Ponta poate se pune pe burtă într-un zbor spre Tel Aviv. Îl voi aştepta personal la aeroport ca să fiu sigură că ajunge în nişte zone speciale din Israel. Una dintre cele mai mari dorinţe ale mele este să văd nişte bărbătuşi din ăştia tari în gură, cum se manifestă când aud că le zboară bombele pe deasupra capului.

Vă băgaţi, dle Ponta?

Până decideţi să vă ridicaţi de pe burtă din propria casă, dacă tot sunteţi în poziţia respectivă, căutaţi videoul în care întreaga delegaţie a cancelarului Germaniei nimereşte într-o alarmă, pe Ben Gurion. Se remarcă foarte simplu că unii se întind pe jos şi alţii doar se ghemuiesc sau rămân în picioare.

De altfel, atacuri în care populaţia răspunde după cum consideră se difuzează într-una pe televiziunile din toată lumea.

Când iese la suprafaţă adevărata ta natură, cea de mincinos adică, ignori faptul că pe fundalul transmisiei mele se aud clar alarma şi bombardamentul şi că, în caz de atac, faci fix ceea ce am făcut eu, dacă ai o minimă idee despre securitate.

Postaţi doar ce dă bine, ca să aibă lumea ce comenta.

Când o să vreţi să invataţi cu adevărat ce înseamnă comunicare profesionistă, căutaţi-mă.

Sper să vă revăd la vreo recepţie diplomatică, pe unde «vindeţi» vise comerciale celor care încă sunt suficient de politicoşi să mai stea de vorbă cu un «consigliere cu reputaţie de evitat». Până atunci, jos postările de pe reputaţia celor care muncesc pe bune, nu primesc cadouri de la partid.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus