Skip to main content

FOTO/VIDEO. „E un fel de Game of Thrones pentru România” - Cum arată locul unde se filmează serialul Django? Lângă Braşov, în craterul unui fost vulcan

 
FOTO/VIDEO. „E un fel de Game of Thrones pentru România” - Cum arată locul unde se filmează serialul Django? Lângă Braşov, în craterul unui fost vulcan

FOTO/VIDEO. Am fost acolo. Dealurile din Racoş, o localitate aflată la doi paşi de Braşov, s-au transformat în Vestul Sălbatic. Cu o desfăşurare de forţe impresionate, sute de oameni lucrează zi de zi, de câteva luni, să construiască un sat western în craterul vulcanului stins de la Racoş

Publicitate

Au şi reuşit. În aproape trei luni, au asamblat scândură cu scândură, bârnă cu bârnă, lemn cu lemn, ca într-un lego uriaş, un sat western care pare dintotdeauna acolo. Totul făcut cu lemn luat de la sătenii din zonă.

Un decor care ar putea rămâne acolo, pentru a fi vizitat, pentru turism.

Este locul unde se va filma serialul european Django, un western inspirat după pelicula clasică, din anii '60, - Django - cea care l-a inspirat şi pe Tarantino când a făcut Django Unchained.

Paginademedia.ro a fost la Racoş, a vizitat satul western „întemeiat” chiar în craterul vulcanului al cărui relief seamănă cu canioanele şi peisajele aride din Statele Unite, locul în care au luat naştere western-urile.

Vă arătăm spectaculosul platou de filmare într-un interviu video şi o GALERIE FOTO specială.

La nivel de producţie, Django filmat în România este comparat, de producătorul Andrei Boncea (Frame Film), cu celebra serie HBO - Game of Thrones. În acest moment, peste 300 de tehnicieni, actori şi oameni de producţie lucrează la serialul Django. 

Este cel mai mare serial de televiziune filmat în România, în toate timpurile. Este un fel de Game of Thrones, la nivel de producţie, pentru România”, a spus Boncea chiar din mijlocul „satului” New Babylon. 

Nu doar că este o producţie de amploare, care are implicaţi oameni şi actori din toată Europa, ci este şi filmată integral în România şi are producători şi actori români. 

Frame Film, compania care produce Las Fierbinţi, este partener în România pentru un serial. Andrei Boncea, Dragoş Buliga (producător şi regizor Las Fierbinţi), Claudia Stavrositu şi Adrian Codoi se numără printre numele româneşti din producţie. 

Satul, ridicat în aproape trei luni

Primul sezon va avea, în total, zece episoade care vor fi filmate integral în România. Iniţial, ar fi trebuit filmat anul trecut, însă pandemia a amânat planurile producătorilor cu un an.

„Am profitat de acest timp pentru a pregăti decorul cât mai bine”, a spus Claudia Stavrositu, producător executiv Frame Film.

Locul pentru filmare a fost căutat în toată Europa, după cum spun producătorii. Abia după ce a fost găsit locul a început să fie gândit proiectul orăşelului New Babylon,

A durat aproximativ un an pentru ca scenograful Paki Meduri să creioneze tot proiectul şi aproape trei luni pentru ca echipa să ridice efectiv toată aşezarea

De aproximativ o lună au început şi filmările. Acestea vor avea loc în perioada mai-noiembrie 2021, în mai multe locuri din ţară: în jurul Braşovului, în Bucureşti şi în Dobrogea.

Lemnele cu care a fost construit satul, cumpărate de la localnici

Satul western construit pe pământ transilvănean a iscat şi critici din partea oamenilor. Craterul Vulcanului de la Racoş este zonă protejată, iar o perioadă de timp (cât durează filmările) locul nu poate fi vizitat de turişti. 

Andrei Boncea a explicat că într-o zonă protejată se poate filma un serial, dacă respectiva echipă de producţie obţine toate aprobările autorităţilor.

Boncea a afirmat că în timpul ridicării decorului „au fost protejate toate pietrele şi tufele care erau acolo”, după cum a spus acesta în timpul turului pentru presă. 

Tot el a explicat că toate materialele folosite au fost „reciclate”. Sunt lemne vechi, care au fost cumpărate de la localnici. Cei din echipa de producţie au explicat că două dintre motivele pentru care au apelat la acestă variantă sunt:

1. pentru a păstra „patina timpului”

2. din motive ce ţin de protejarea naturii, cel care a gândit totul - scenograful Paki Meduri - pledând pentru „sustenabilitate”

Decorul este construit minuţios, cu atenţie la detalii. Inclusiv interioarele sunt construite şi decorate în spiritul anilor 1870 (unde este plasată acţiunea).

Tot producătorii au subliniat că platoul de filmare este construit în baza unei documentări antente, fiind „mult mai fidel satelor western, decât decorurile construite pentru majoritatea filmelor western”, după cum a spus Andrei Boncea. 

Va rămâne decorul şi după filmări?

Pe modelul Game of Thrones, care a lăsat o parte din decoruri în oraşul Dubrovnik din Croaţia, şi producătorii Django se gândesc să lase platourile la Racoş şi după terminarea filmărilor în scop turistic

VIDEO. Andrei Boncea (Frame Film): Cel mai mare serial de televiziune filmat în România

Actori. Cine-i dă viaţă lui Django? Lisa Vicari din Dark, fiica lui Django

Actorul belgian Matthias Schoenaerts îi dă viaţă lui „Django”.  Schoenaerts este cunoscut pentru rolurile sale din Loft, Bullhead (nominalizat la Oscar), Rust and Bone (nominalizat la premmile BAFTA şi Globul de Aur în 2012), The Danish Girl sau Red Sparrow.

Rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpretat de tânăra actriţă germană Lisa Vicari, care a mai jucat în serialul german „Dark” de pe Netflix (Martha Nielsen). 

Actriţa suedeză Noomi Rapace va fi şi ea cap de afiş. Rapace a mai apărut în producţii precum Sherlock Holmes: A Game of Shadows, al lui Guy Ritchie, „Prometheus", al lui Ridley Scott, în filmele independente Daisy Diamond şi Secrets We Keep şi în What Happened to Monday, o producţie filmată la Bucureşti în 2016.

În rolul lui John Ellis este actorul britanic Nicholas Pinnock.

Django îşi caută fiica pierdută. Acţiunea pe scurt

Acţiunea se petrece în Vestul Salbatic al Americii anilor 1870, după Războiul Civil. Eroii serialului John şi Sarah au întemeiat New Babylon, un oraş rebel populat de proscrişi şi refugiaţi din toate rasele şi credinţele.

Django soseşte în oraşul ascuns din Vest în căutarea fiicei lui, Sarah. Este încă bântuit de tragedia uciderii familiei lui în urmă cu opt ani, în timp ce era plecat la război, însă speră că fiica lui a supravieţuit. Este surprins să o găsească chiar aici, acum o tânără femeie, pe cale să se căsătorească cu John, liderul oraşului.

Django devine însă un aliat nesperat al proscrişilor din New Babylon în confruntarea cu un adversar mult mai puternic.

„Django”  este o producţie semnată de Canal+ şi Sky Studio, realizată de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal şi Frame Film (România).

GALERIE FOTO - Cum arată satul New Babylon, construit la Racoş pentru serialul Django?

  • Andrei Boncea (Frame Film)
  • Olivier Bibas, producator
  • Olivier Bibas, producator

FOTO/VIDEO - Raul Bambu, Paginademedia.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Sa inteleg ca va avea final prost?
  • Mihai Andrei Mihai Andrei
    E foarte bine ca filmeaza acolo! Vor da valoare turistica mai mare zonei.
    De vizitat si Lacul de Smarald, care este aproape si arata spectaculos.
    Ne bucuram cand se fac/produc lucruri.
  • Marius Marius
    Pacat ca au vandut locul pentru bani. Nu are cum sa ramana ca inainte, se vede din poze cat de mult au modificat, sunt chiar in mijlocul vulcanului stins, nu langa si folosit doar ca decor in spate cum as fi crezut...

Trimite un comentariu

sus