Skip to main content

EIDOS TALKS. Cum sunt compromise investigaţiile de presă? Cu Alex Nedea, Mirela Neag, Attila Biro şi Diana Oncioiu

 
EIDOS TALKS. Cum sunt compromise investigaţiile de presă? Cu Alex Nedea, Mirela Neag, Attila Biro şi Diana Oncioiu

Un nou episod EIDOS Talks va fi lansat online, azi. Subiectul dezbaterii de astăzi va fi „Interesul public vs. secretele statului: cum sunt compromise investigaţiile de presă din cauza lipsei de transparenţă”, după cum anunţă reprezentanţii proiectului. 

Publicitate

Premiera este programată pentru ora 18:00

Vor fi invitaţi şi jurnalişti cu multă experienţă pe zona de anchete: 

Aceştia sunt Diana Oncioiu (Dela0.ro), Alex Nedea (Recorder), Mirela Neag (Libertatea) şi Attila Biro (Rise Project).

Moderatorul ediţiei „Interesul Public vs. Interesele Statului”, produsă în platourile Digi 24, este jurnalistul Cristian Leonte, parte din echipa emisiunii `România, Te Iubesc!”

Clasa politică e reprezentată de Vasile Dîncu (PSD), iniţiator Legea 544/2001 (prezent în studio), Florin Cîţu (PNL), prim-ministru şi Dan Barna (USR-PLUS), vicepremier. 

„Aceştia din urmă prezenţi cu declaraţii politice în post-editare, din pricina indisponibilităţii de-a participa la dezbaterea în timp real, din momentul întregistrărilor”, spun reprezentanţii proiectului. 

În noul episod al seriei EIDOS Talks sunt analizate mai multe situaţii concrete şi sunt date exemple de anchete compromise de lipsa de transparenţă a unor instituţii publice. 

Ce e de făcut pentru a normaliza relaţia jurnalişti - instituţii de stat, în ceea ce priveşte accesul la informaţiile de interes pentru cetăţeni? E nevoie de o nouă Lege 544 a transparenţei?  Ce derapaje concrete le sunt semnalate politicienilor de către unii dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie din România? - Acestea sunt o parte din întrebările care vor fi dezbătute în emisiunea ce va fi lansată astăzi. 

Seria de dezbateri este iniţiată de Fundaţia EIDOS (fondată de Cristian Movilă) în co-producţie cu platforma UPGRADE 100 (fondată de Dragoş Stanca). 


Citeşte şi: Problemele presei în România. O emisiune cu Tolo, CTP şi Cosmin Savu, printre alţii. La TV şi online


VIDEO. EIDOS Talks | Episodul 2 | INTERESUL PUBLIC vs. SECRETELE STATULUI

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus