Skip to main content

Un reporter de la New York Times, finalist de Pulitzer, ţine cursuri în România. Cum vă puteţi înscrie

 
foto: pexels
foto: pexels

Cursuri de data jurnalism. Jurnaliştii români se pot înscrie la un curs de data jurnalism, unde printre profesori e un ziarist de la The York Times, dar şi un reporter cu articole publicate de BBC şi Reuters.

Publicitate

Tabăra de jurnalism „Democraţia la pătrat: Uniţi pentru schimbare”, centrată pe formare a abilităţilor de jurnalism de date şi storytelling este organizată Freedom House România şi Expert Forum.

Cine sunt profesorii?

  • Rob Gebeloff, reporter senior de date la The New York Times, lector la Universitatea Columbia şi finalist al Premiului Pulitzer
  • Crina Boroş este reporter independent premiat, publicat de Reuters, BBC, Unearthed (Greenpeace), mentor al JournalismFund şi formator internaţional de jurnalism de date
  • Ruxandra Hurezean este jurnalistă multipremiată şi autoarea a şapte cărţi de non-ficţiune

Cursul va fi urmat de un seminar online de 2 zile cu Crina Boroş şi Ruxandra Hurezean, în care participanţii vor lucra pe articole, astfel încât să-şi întărească abilităţile practice de lucru cu informaţii actualizate despre evenimente sociale, bazate pe date publice.

Tabăra de pregătire este deschisă tuturor, inclusiv reporterilor aflaţi la începutul carierei.

Cum vă puteţi înscrie?

Cei care sunt interesaţi să participe la aceste cursuri trebuie să trimită un CV şi două propuneri de subiecte care să fie transformate în articole, la adresa [email protected].

Termenul pentru depunerea candidaturilor este până în data de 10 decembrie 2023.

Când va avea loc?

Tabăra va avea loc la Buucreşti, în perioada 25-27 ianuarie 2024.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus