Skip to main content

Dan Negru, despre ratarea României în finala Eurovision: "Moldova e in finală! Noi ţopăim spre casă. Mi-e ruşine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei"

 
Dan Negru, despre ratarea României în finala Eurovision: "Moldova e in finală! Noi ţopăim spre casă. Mi-e ruşine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei"

"Moldova e in finală! Noi ţopăim spre casă. Mi-e ruşine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei", spune Dan Negru. Prezentatorul de la Kanal D a publicat un mesaj pe Facebook referitor la necalificarea României în finala Eurovision 2023.

Publicitate

Aseară a avut loc semifinala 2 Eurovision, iar România a fost reprezentată de Theodor Andrei, cu melodia D.G.T. (Off and on), dar nu s-a calificat în finala concursului. Finala Eurovision 2023 se va desfăşura sâmbătă, 13 mai.

În urmă cu mulţi ani, Dan Negru a prezentat două preselecţii Eurovision. Ce spune Negru despre ratarea României în finala Eurovision?

"Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecţii Eurovision şi asta mă face să mă mai uit la concurs (foto e de atunci).
 
Anul trecut Moldova a dus în prime-time televiziunilor europene, la Eurovision, o melodie unionistă "Trenuleţul Chişinău-Bucureşti" cântată în română. Noi am ţopăit în limba spaniolă."
 
Moldova e in finală! Noi ţopăim spre casă
 
"Anul ăsta, Moldova a cântat tot in limba romană. Noi am ţopait cu un titlu de melodie englezesc cântată in mare parte in limba engleză. Moldova e in finală! Noi ţopăim spre casă.
 
Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină intersanţi, exgerează. Dar mi-e ruşine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei. 
 
Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că Bucureşti-Chişinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic în muzică.
 
Noi le-am răspuns anul ăsta ţopaind în engleză şi îmbrăcaţi fistichiu. Toţi ştim ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Însemnă că mesajul puterii politice româneşti, dat prin TVR la Eurovision, e să ţopaim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie. Nu poţi să sari o prăpastie ţopăind.Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!"
 
 
Ce ţări s-au calificat în finala Eurovision 2023?
 
Norvegia, Serbia, Portugalia, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Cehia, Finlanda sunt tările care s-au calificat în prima semifinală care a fost pe 9 mai.
 
Celelalte 10 ţări care au trecut mai departe în finala Eurovision, în cea de-a două semifinală, care a avut loc pe 11 mai sunt Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.
 
Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucraina, din cauza războiul declanşat în această ţară. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool şi finala va fi transmisă în direct la TVR.
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus