Skip to main content

Mediafaxul lui Sârbu se „înmobilează”. Şucu, patronul Mobexpert, creditor principal în grupul parintelui Pro TV

 
Mediafaxul lui Sârbu se „înmobilează”. Şucu, patronul Mobexpert, creditor principal în grupul parintelui Pro TV

Se „înmobilează” Mediafaxul lui Sârbu. Patronul Mobexpert a devenit creditorul principal al Mediafax Group, anunţă Profit.ro

Publicitate

Dan Şucu ar avea ţinta de a deveni acţionar principal, notează sursa citată. 

Omul de afaceri a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, companie aflată de peste şapte ani în insolvenţă. Dan Şucu apare şi în emisiunea Imperiul Leilor de la Pro TV, post fondat de Sârbu. 

Principalele publicaţii ale grupului au mai rămas Ziarul Financiar şi Business Magazin. Agenţia de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.

Conform Profit, ING a fost în discuţii cu mai mulţi investitori cu scopul vânzării creanţei şi a ajuns, recent, la un acord cu Dan Şucu. Va avea un procent de peste 50% din masa credală.

În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanţarea capitalului de lucru. La momentul insolvenţei, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro. 

Sârbu a mai vândut multe dintre titlurile pe care le avea, în ultimii ani. Mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV şi Go4IT au trecut la Radu Budeanu, fondatorul CanCan, în 2019. Mai multe, AICI

De asemenea, site-ul fostei revistei The One a ajuns la o firmă de imobiliare, după cum relata şi Paginademedia.ro tot în 2019. 


Citeşte şi: Patronul Cancan preia Gândul şi alte patru titluri de la Mediafaxul lui Adrian Sârbu


Citeşte şi: Site-ul fostei revistei The One a ajuns la o firmă de imobiliare. Cât a plătit pentru domeniu?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Baba Vanga Baba Vanga
  @un privitor, nu degeaba sunt urmasa lui Nostradamus. :))
 • Baba Vanga Baba Vanga
  Soby, ma refer la faptul ca impreuna cu Tuca au infiintat aceste televiziuni si le tine intentionat la audienta mica, pentru a putea sa preia la un moment dat si actiunile lui Tuca la pret mic, pentru ca mai apoi sa le rebranduiasca, asa cum a facut cu Canal 31, pe care l-a transformat din canal de sport intr-unul generalist (actualul ProTV), pentru a facemai multi bani. Bine, e doar o banuiala a mea, nu e musai sa se si intample asta, dar eu nu-l subestimez pe Sarbu.
 • un privitor un privitor
  Baba vanga si scenarita! Soby si mitraliera!
 • Soby Soby
  @Baba Vanga La ce te referi tu, mai exact?
 • margo margo
  am citit ca se "innobileaza" si zic: ce naiba de nobil e dan sucu, o avea vreun titlu cumparat pe internet... si dupa aia am vazut ca e vorba de "inmobileaza", un joc de cuvinte interesant, dar care nu inseamna nimic.
 • Baba Vanga Baba Vanga
  Ai dreptate, Soby, era vorba de Canal 31, in rest, ce am zis cred ca se va adeveri. Vom vedea.
 • Soby Soby
  @Baba Vanga De fapt, era Canal 31 și nu Canal 33.

  Canal 33 nu are nicio legătură cu PRO TV. Canal 31 era de sport, iar Canal 33 era de business, acum văd că este de lifestyle.
 • Soby Soby
  @ddd Sau unele mărci care au aparținut lui Sârbu a intrat în faliment. (De exemplu, The One)
 • ddd ddd
  @Soby din câte văd Ești fan înfocat Digi și Digi 24 și cred că știi că unul dintre oamenii sau grupurile mari cu care Sârbu a încercat să salveze Mediafax și să dezvolte Mediafax a fost chiar Digi numai că deal-ul a rămas la nivel de proiect și zvon
 • ddd ddd
  @Soby Mediafax a intrat în insolvență sfârșit de 2014 cu câteva zile săptămâni ca Adrian Sârbu să fie reținut iar plecările au fost mare parte dintre ele Voluntare prin demisie datorită stilului de conducere al domnului Sârbu

  și din cauza problemelor care tot apăreau în presă mulți nu au mai vrut să își asocieze imaginea cu Adrian Sârbu Mediafax sau cu problemele de acolo
 • Baba Vanga Baba Vanga
  Apropo de Sarbu si de televiziunile lui: Cred ca tipul coace ceva. S-a asociat cu Tuca sa lanseze Aleph si Smart, s-a dat rotund ca asa se filmeaza acum (sa iasa oamenii aia din ecran) pentru a nu avea audienta si nu peste mult timp o sa cumpere actiunile lui Tuca, la un pret derizoriu (cu ajutorul unor prieteni, asa cum a cumparat si Canal 33 si l-a transformat in ProTV), o sa redenumeasca posturile si va avea un alt trust Pro (bineinteles cu alt nume). Vom vedea, insa asta e banuiala mea. Mi-e greu sa cred ca a lasat posturile astea de televiziune sa nu faca audienta.
 • Soby Soby
  Iese Mediafax Group din insolvență din cauza lui Șucu?

  Țin minte că prin 2015, la aproape un an după ce au intrat în insolvență, i-au dat afară pe Pândaru și Negruțiu, deoarece Mediafax Group nu a mai avut bani să îi mai țină pe ei.

Trimite un comentariu

sus