Skip to main content

PROCES. Gândul si Cancan, interzis să mai scrie despre viaţa privată a miliardarului Daniel Dineş

 
Sursa captură: Hotnews.ro
Sursa captură: Hotnews.ro

Site-urile Gandul şi Cancan, controlate de omul de afaceri Radu Budeanu, nu mai au voie să publice articole despre viaţa privată a miliardarului UiPath, Daniel Dineş, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă. 

Publicitate

Cele două publicaţii au scris despre presupusa despărţire a acestuia de soţie, relaţia cu o presupusă amantă şi că reclamantul ar urma să devină tată, potrivit publicaţiei justnews.ro.

Dineş a mai reclamat că „în cadrul unor înregistrări cuprinse în articole se arată inclusiv faptul că reclamantul ar fi implicat în alegerile prezidenţiale, cu toate că o astfel de informaţie nu este susţinută de o bază factuală.

Mai mult, au fost publicate fotografii ale reclamantului, în lipsa acordului acestuia. Prin numărul ridicat şi frecvenţa acestora, articolele constituie o reală campanie de presă pornită împotriva reclamantului, campanie de presă ce a continuat chiar şi după transmiterea de către reclamant a unui drept la replică.

Mai mult, campania de presă derulată împotriva subsemnatului este fără precedent, reclamantul nemaifiind până la acest moment ţinta unor articole atât de intruzive la adresa vieţii sale private, care să trateze cele mai intime aspecte ale vieţii sale”, mai arată sursa citată.

Ce spune decizia consultată de pe Portalul Instanţelor de Judecată: 

„Admite, în parte, cererea aşa cum a fost precizată. Obligă pârâta la încetarea publicării unor noi articole sau înregistrări care să cuprindă informaţii vizând viaţa privată a reclamantului de natura celor difuzate în articolele publicate în perioada 11.12.2023-16.12.2023, respectiv în zilele de 20.12.2023 şi 21.12.2023 pe site-urile www.cancan.ro, www.gândul.ro sau orice alte site-uri deţinute şi/sau controlate de pârât şi prin orice alte mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la, paginile de Facebook şi Instagram, Cancan şi Gândul, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 39135/3/2023, înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti - Secţia a III-a Civilă. Respinge capătul doi de cerere, ca neîntemeiat. Executorie. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare.”

Conform portalului justnews.ro, Dineş a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, prin care a solicitat să se dispună: 

Până la data soluţionării definitive a acţiunii principale privind fondul cauzei, obligarea la încetarea şi interzicerea pentru viitor a publicării de către pârâtul Media Network SRL a unor noi articole sau înregistrări care să cuprindă informaţii vizând viaţa privată a reclamantului pe site-urile www.cancan.ro, www.gandul.ro sau pe orice alte site-uri deţinute şi/sau controlate de pârât şi prin orice alte mijloace, inclusiv, dar fără a se limita la, paginile de Facebook şi InstagramCancan şi, respectiv, Gândul.

Obligarea pârâtului să procedeze la publicarea pe cheltuiala sa a dispozitivului hotărârii de admitere a cererii de emitere ordonanţă preşedinţială, după rămânerea definitivă a hotărârii, pe site-urile www.cancan.ro, www.gandul.ro, precum şi în două alte publicaţii online de circulaţie naţională.

Executarea ordonanţei preşedinţiale ce se va emite să se facă fără somaţie si fără trecerea vreunui termen, în temeiul art. 997 alin. 3) C. proc. civ.

În plus, Daniel Dineş a deschis un dosar pe fond în care i-a chemat în judecată pe jrunalistul Adrian Artene şi Gandul Media Network SRL şi a cerut daune morale de 100.000 de euro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus