Skip to main content

Derapajul de la România TV despre moartea jurnalistei Iulia Marin, discutat cu celeritate la CNA: săptămâna viitoare va fi analizat

 
Derapajul de la România TV despre moartea jurnalistei Iulia Marin, discutat cu celeritate la CNA: săptămâna viitoare va fi analizat

Derapajul de la România TV despre moartea jurnalistei Iulia Marin, de la Libertatea, ajunge pe masa Consiliului Naţional al Audiovizualului. Emisiunile în care s-a discutat subiectul despre moartea jurnalistei va fi dezbătut în sedinţa de marţi, 25 aprilie.

Publicitate

Este unul dintre rarele cazuri în care CNA analizează derapaje atât de rapid. În mod normal, discuţiile se poartă la distanţă de luni de zile de fapte.

CNA a publicat pe Facebook un mesaj referitor la subiectul care s-a discutat în aceste zile la postul România TV.

"Referirile făcute în două emisiuni difuzate de postul România TV la ziarista Iulia Marin şi, în general, la persoane cu probleme de sănătate mintală, au fost subiectul unor ample reacţii publice.
 
CNA va analiza toate sesizările, individuale şi colective, primite dinspre public şi din partea membrilor Consiliului.Ambele emisiuni vor fi introduse în agenda şedinţei de marţi, 25 aprilie", scrie CNA.
 
Mircea Toma, invitat la Judecata de Acum
 
Mircea Toma (membru CNA) a intrat în legătură telefonică directă la podcastul Judecata de Acum, difuzat, ieri 20 aprilie.

Toma a declarat la podcastul moderat de jurnaliştii Vlad Stoicescu şi Ovidiu Vanghele, că există membri CNA care s-au autosezizat în legătură cu modul în care postul de televiziune România TV a relatat despre moartea jurnalistei Iulia Marin.

"Ce pot să spun este că, dacă nu mă înşel, există membri CNA care s-au autosesizat. Pe lângă sesizările care vor veni probabil dinspre public, vor fi şi dintre membri", a spus Toma.

Paginademedia.ro a extras din podcastul Judecata de Acum un fragment. Ovidiu Vanghele l-a întrebat pe membrul CNA, de ce mai poate să emită această televiziune.

Ovidiu Vanghele: - "De ce mai poate să emită această televiziune în statut român, după ce a făcut aseară şi după ce a făcut în multiple dăţi, că nu e prima dată când ne scandalizăm?"

De ce nu există în legea CNA sancţiunea retragerii licenţei pentru chestiuni care ţin de conţinut?

Mircea Toma:

"Legea are această prevedere legată de conţinut, dar sunt definite nişte conţinuturi foarte limitativ, pentru că trebuie să fie ceva extrem de grav.

Voi vorbiţi despre o anume televiziune, dar trebuie să vă prezint că în calitatea mea de membru CNA, nu o să mă pot să mă pronunţ direct la un subiect concret legat de un radiodifuzor.

Tema despre care vorbim acum o să ajungă pe masa CNA-ului la dezbateri cu certitudine. Ce pot să spun este că, dacă nu mă înşel, există membri CNA care s-au autosesizat. Pe lângă sesizările care vor veni probabil dinspre public, vor fi şi dintre membri.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, forul audiovizual a primit, până la publicarea acestui articol, în jur de 20 de reclamaţii de la telespectatori, pentru ediţiile din 19 şi 20 aprilie ale emisiunii Punctul Culminant, prezentată de Victor Ciutacu. La acestea se adaugă şi o autosesizare a unui membru CNA, Dorina Rusu. 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus