Skip to main content

Când presa (mai) contează. Ministerul de externe ia măsuri după un articol din Libertatea: Statul român plăteşte lunar 6.500 de lire chirie pentru directoarea ICR Londra, care n-a vrut să stea într-un apartament gratuit

 
Când presa (mai) contează. Ministerul de externe ia măsuri după un articol din Libertatea: Statul român plăteşte lunar 6.500 de lire chirie pentru directoarea ICR Londra, care n-a vrut să stea într-un apartament gratuit

Ministerul de Externe ia măsuri după dezvăluirile din Libertatea, în ce o priveşte pe şefa ICR Londra, Catinca Maria Nistor, care a refuzat să locuiască în apartamentul gratuit aflat chiar în clădirea ICR Londra, în care au locuit până acum toţi şefii misiunii, pentru o locuinţă închiriată cu 6.500 de lire pe lună.

Publicitate

Totul a pornit de la un articol publicat maţi în ziarul Libertatea, de jurnalista Alexandra Constanda. „Statul român plăteşte lunar 6.500 de lire chirie pentru directoarea ICR Londra, care n-a vrut să stea într-un apartament gratuit”.

Din 2006 şi până recent, toţi directorii filialei Institutului Cultural Român (ICR) din Londra au locuit într-un apartament aflat chiar în clădirea în care funcţionează instituţia, potrivit surselor Libertatea. Venită în aprilie, actriţa Catinca Maria Nistor a refuzat această locuinţă şi a primit buget pentru chiria unui apartament de 120 mp, a scris Libertatea în articolul de marţi.

Mai mult, Libertatea a dezvăluit că Catinca Maria Nistor are şi contrat cu Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu. „Asta deşi, conform prevederilor statutului corpului diplomatic, nu are voie să desfăşoare alte activităţi”, notează Libertatea. 

Potrivit surselor Libertatea, pentru această activitate „extra”, Nistor şi-ar lua periodic concediu fără plată, aprobat de fiecare dată de MAE şi de către ambasada de la Londra.

La două zile de la dezvăluirile din Libertatea, Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a dispus rezilierea contractului de închiriere „în perioada imediat următoare” şi a decis ca actriţa Catinca Maria Nistor să se mute în locuinţa gratuită, pe care o refuzase după ce a fost numită în postul din capitala Regatului, notează Libertatea

Ministerul a mai anunţat că a dispus verificarea situaţiei tuturor contractelor similare.  Libertatea a solicitat în cursul zilei de miercuri explicaţii de la MAE cu privire la alţi doi şefi de filiale ICR care s-ar afla în situaţii asemănătoare. 
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus