Skip to main content

Când presa (mai) contează. „Toţi ştiau”. Un nou episod din acheta care a zguduit opinia publică. Instituţiile fuseseră informate de peste un an de ororile din centrele pentru bătrâni

 
Când presa (mai) contează. „Toţi ştiau”. Un nou episod din acheta care a zguduit opinia publică. Instituţiile fuseseră informate de peste un an de ororile din centrele pentru bătrâni

Buletin de Bucureşti şi Centrul pentru Investigaţii Media, publicaţiile care au dezvăluit ororile din mai multe azile din Voluntari în urmă cu şase luni, vin cu noi informaţii în acest caz. Jurnaliştii celor două publicaţii demonstrează cu documete că instituţiile, care acum spun că nu ştiau de existenţa ororilor din acele azile, fuseseră informate de mai bine de un an de zile. 

Publicitate

„Toţi ştiau. Episodul 1: Primăria voluntari” este titlul noilor dezvăluiri, semnate de Ovidiu Vanghele, de la Centrul de Investigaţii Media şi de Bianca Albu, de la Buletin de Bucureşti.

Mai multe instituţii ale statului „au avut pe masă, cel mai târziu în data de 17 ianuarie 2022, detalii clare despre relele tratamente la care erau supuşi beneficiarii dintr-unul dintre cele trei „lagăre” din Ilfov. 

Posibilă lipsă de îngrijire, posibile violenţe, precum şi posibile nereguli în autorizare şi funcţionare, toate au fost transmise, pe măsură ce au fost conştientizate, de vecinii oripilaţi şi deranjaţi tuturor autorităţilor care aveau competenţă în rezolvarea acestor probleme, mai notează cele două publicaţii. 

În data de 4 octombrie 2021, Asociaţia Sfântul Gabriel cel Viteaz semnează contractul prin care „un lot” de aproape 30 de beneficiari aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Sector 3 sunt daţi spre îngrijire permanentă în proaspăt înfiinţatul centru din strada Ştefan cel Mare din Pipera, Voluntari.

Primii beneficiari ajung în casa din Pipera a doua zi, în 5 octombrie.

O săptămână mai târziu, în 12 octombrie 2021, deranjaţi pe mai multe planuri de vecinătatea cu recent înfiinţatul centru pentru persoane cu dizabilităţi, vecinii încep să petiţioneze instituţiile statului. 

Neînţelegând exact ce se întâmplă în casa de lângă ei, la început oamenii dau detalii puţine şi vagi, ba chiar solicită ei detalii despre legalitatea funcţionării acestui centru, mai notează sursa citată.

Articolul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus