Skip to main content

Digi 24 lansează o campanie despre donare de sânge. Carla Tănasie: "Nu vrem să le spunem oamenilor donaţi şi atât. Vrem să donăm alături de ei"

 
Carla Tănăsie, jurnalist acredidat pe Sănătate
Carla Tănăsie, jurnalist acredidat pe Sănătate

Digi 24 lansează campania Avem acelaşi sânge, menită să încurajeze donarea. Avem acelaşi sânge începe pe 1 Decembrie în trei judeţe simultan, respectiv Alba, Gorj şi Iaşi. Evenimentul va fi transmis în direct la Digi 24.

Publicitate

Carla Tănasie, jurnalista acreditată pe Sănătate va fi prezentă în fiecare judeţ şi va avea alături de ea câte un coleg care va putea să doneze. Jurnaliştii Digi 24 vor dona alături de oamenii din comunităţile în care vor ajunge.

Ce spune jurnalista Carla Tănăsie, într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro.

Carla Tănasie, jurnalist Digi 24:

"Imi doresc ca pacienţii şi familiile lor, dar şi medicii, să nu mai aibă această grijă, că nu au sânge pentru operaţii sau diferite tratamente."

Unde va avea loc donarea de sânge şi între ce ore se va desfăşura?

În Gorj:

Donarea de sânge va avea loc în comuna Runcu, la Centrul de Permanenţă Bâlta, între orele 08.00-15.00. Carla Tănăsie şi Claudiu Pândaru vor fi gazdele evenimentului de donare, care va fi transmis în direct.

În Iaşi:

Donarea va fi la Centrul de Transfuzii Iaşi, între orele 07.30-15.00. Teodora Tompea şi Ligia Pricopi se alătură campaniei.

În Alba:

Donarea va fi organizată în oraşul Zlatna, la sala de festivităţi Ampelum, între orele 08.00-15.00. Vor fi prezenţi jurnaliştii Andreea Braşovean şi Mircea Ivan.

Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, jurnalista Carla Tănasie a vorbit despre campania Avem acelaşi sânge.

Paginademedia.ro:De la ce a pornit ideea campaniei?

Carla Tănasie: Ideea acestei campanii a venit după ce o persoană care a intrat în direct la radio mi-a spus că ar dona, dar este departe de Centrul de Transfuzii.

Campania începe pe 1 Decembrie în trei judeţe simultan repsctiv Alba, Gorj, şi Iaşi. După aceea vom continua odată pe lună să mergem într-un judeţ timp de cel puţin un an şi să menţinem această discuţie în spaţiul public.

Astfel, românii să se obişnuiască cu această idee de donare de sânge şi să nu le mai fie teamă, pentru că de multe ori am văzut că de teamă nu merg să doneze sau pur şi simplu pentru că nu ştiu că suntem în această situaţie.

Paginademedia.ro: Dar în fiecare lună vreţi să mergeţi în câte un judeţ?

Carla Tănasie: Da, în fiecare lună vrem să mergem în câte un judeţ. În acest moment ne-am propus să mergem la sfârşitul lunii. O să mai facem o campanie de donare de sânge înainte de Crăciun.

Avem o colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, iar toţi donatorii care vor fi de acord, vor fi incluşi într-un program de screening cardiologic, vor fi studenţii de la medicină care ne vor ajuta, vor participa la câteva chestionare, iar peste un an vom şti o situaţie din România din acest punct de vedere.

Paginademedia.ro: Prin ţară vă deplasaţi alături de jurnaliştii de la Digi. Care este rolul acestora?

Carla Tănasie: Ideea este următoarea: Nu vrem să le spunem oamenilor donaţi şi atât. Vrem să donăm alături de ei. Adică vrem să dăm un exemplu aşa cum încercăm să facem şi autorităţile locale să doneze alături de noi.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gionis Gionis
    Bolovane, vezi ca, Clanul a sters pe jos cu Bucatarii Zero.
  • R R
    Dati audientele de aseara,Chefi la cutite lider absolut de audienta. Publicati pe targetul comercial oficial 21-54 National sau 18-54 urban

Trimite un comentariu

sus