Skip to main content

Un nou rival pentru Netflix şi Disney pe piaţa de streaming. Discovery fuzionează cu Warner Media, firmă deţinută de AT&T

 
Foto: Forbes
Foto: Forbes

Disney şi Netflix au parte de un nou rival pe piaţa de streaming. Discovery şi Warner Media, firmă deţinută de AT&T, vor fuziona. AT&T are CNN, HBO şi Warner Bros în portofoliu.

Publicitate

Potrivit Variety, David Zaslav va conduce cele două companii. Conform contractului semnat între cele două părţi, AT&T va avea 71% din acţiuni, iar Discovery 29%. Zaslav a condus Discovery încă din 2007.

Tranzacţia urmează să fie finalizată la jumătatea anului 2022, potrivit sursei menţionate.

„AT&T face această mişcare strategică pentru a-şi extinde conţinutul în bătălia cu Netflix, Disney şi Amazon, pentru a dubla resursele de streaming”, au spus reprezentanţii companiei, potrivit BBC.

HBO şi HBO Max, platforme deţinute de AT&T, au 64 de milioane de abonaţi la nivel global. Discovery+, serviciul de streaming al Discovery lansat în ianuarie, are 15 milioane de abonaţi.

Ca o comparaţie, Netflix are 208 milioane de abonaţi, iar Disney+ peste 100 de milioane.

CITEŞTE ŞI: HBO Max şi HBO, peste 60 de milioane de abonaţi la nivel global

CITEŞTE ŞI: Disney+ a depăşit 100 de milioane de abonaţi, la mai bine de un an de la lansare

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Silviu Silviu
    Dacă Disney are Național Geografic bineînțeles că Warner Media ia Discovery nuu. Singurul lucru bun e ca acum poți viziona pe net Documentarele Discovery pe care azi nu prea le găsești pe net la pirați. Dar nu îmi place că giganți încep să absoarbă cât mai mult, fapt care face sa dispară concurența și faptul că toți distribuitori de conținut sunt in online face ca televiziunea tradițională sa dispară încet incet
  • Stefan Stefan
    Nu AT&T fuzioneaza cu Discovery, ci WarnerMedia, o companie care este detinuita de AT&T in acest moment. Iar noua companie formata va fi detinuta de AT&T in proportie de 71%.

    E si un paradox ce scrie in stire, de fapt. Daca AT&T fuziona cu Discovery, asa cum ziceati voi, ar fi insemnat ca AT&T ar fi urmat sa se detina pe el insusi in proportie de 71%, ceea ce e absurd.

Trimite un comentariu

sus