Skip to main content

VIDEO. Jude Law, transformare spectaculoasă pentru Hook, în noul film Disney+, Peter Pan şi Wendy. Detalii din culise de la actorii producţiei

 
VIDEO. Jude Law, transformare spectaculoasă pentru Hook, în noul film Disney+, Peter Pan şi Wendy. Detalii din culise de la actorii producţiei

Platforma Disney+ aduce începând de astăzi, o nouă interpretare a celebrului roman Peter Pan & Wendy, semnat de J.M. Barrie, cu o transformare spectaculoasă a lui Jude Law în rolul Căpitanului Hook. 

Publicitate

Filmul spune povestea lui Wendy Darling, o fetiţă care se teme să părăsească casa părintească, ajunge să fie vizitată de Peter Pan, un băieţel care refuza să crească mare. Alături de fraţii ei, şi micuţa zână Tinker Bell, Wendy călătoreşte alături de Peter Pan pe tărâmul magic Neverland. 

Tărâmul magic nu este lipsit de peripeţii, ajunge să-l înfrunte alături de Peter Pan pe nemilosul căpitan Hook.

Paginademedia.ro a avut acces la conferinţa de presă cu starurile din filmul Disney+ Jude Law (Căpitanul Hook), Alexander Molony (Peter Pan), Ever Anderson (Wendy Darling) şi Yara Shahidi (Tinker Bell).  

Alexander Molony şi Ever Anderson au povestit cum s-au întâlnit cu două luni înainte de începerea filmărilor, zi de zi, pentru a se pregăti pentru marea producţie. 
 
De cealaltă parte, Yara Shahidi, care o interpretează pe micuţa zână Tinker Bell, nu şi-a cunoscut colegii de platou decât la mult timp după încheierea filmărilor, la momentul premierei filmului. Ea şi-a filmat toate scenele pe „chroma” (un studio care are pe fundal doar un perete de culoare verde/albastru, în care se fac toate filmările care apoi sunt modificate digital).
 
Jude Law, actorul care îl interpretează pe Căpitanul Hook, povesteşte cum l-a „jucat” pe Căpitalul Hook şi acasă, pe când unul dintre copii săi avea 4 sau 5 ani şi era mare fan Peter Pan. „L-am jucat pe Hook ani de-a rândul, la noi în casă”, a povestit Jude Law. 

Trailerul Peter Pan & Wendy

David Lowery, regizorul Peter Pan & Wendy: 

„M-am gândit iniţial, oh, este Peter Pan, ştiu povestea asta, cât de greu poate fi? Apoi, pe măsură ce am început să lucrez la scenariu şi pe măsură ce l-am dezvoltat de-a lungul timpului, mi-am dat seama că nu numai că există mai multe de descoperit în el, dar sunt atât de multe detalii care nu au mai fost văzute niciodată pe ecran. Avem acest sentiment de familiaritate cu el şi trebuie să onorăm asta, trebuie să onorăm acea familiaritate, nu putem reinventa roata, dar trebuie să oferim publicului un film în care să primească Peter Pan şi Wendy pe care fanii îi cunosc şi îi iubesc, dar şi prezentându-i într-o lumină nouă. Şi asta a fost adevărata provocare, să găseşti acea lumină şi textura acelei lumini.”

„Ttitlul original al cărţii lui J. M. Barrie a fost Peter Pan & Wendy şi, deci, acesta a fost punctul de plecare. Pentru că Wendy este, în multe feluri, circuitul publicului, ea este cea care merge la Neverland şi noi mergem cu ea, am vrut cu adevărat să onorăm acea perspectivă şi să o explorăm.”

Jude Law despre rolul lui Hook: 

„David mi-a dat şansa să-l înţeleg cu adevărat şi să mă adâncesc în trecutul lui şi să înţeleg ce l-a făcut să fie rău. (...) Nu are rost să joci doar un tip rău. Eu mereu spun că tipul rău nu ştie niciodată că este tipul rău, el crede că este eroul şi că toţi ceilalţi din jurul lui sunt băieţii răi. După cum a spus şi David (Lowery - n.r.), m-am întors la roman (romanul Peter Pan & Wendy - n.r.).

Şi, deşi Hook apare doar în câteva capitole, însă termenii pe care îi folosesc pentru a-l descrie sunt atât de specifici. Se vorbeşte despre el ca fiind singurul pirat de care Long John Silver se temea, aşa că ştiam că trebuie să fie înfricoşător, cu adevărat înfricoşător! Şi apoi, începi să te gândeşti la cum trebuie să fie să-ţi trăieşti viaţa cu un Hook şi ce înseamnă asta de fapt, pe cine te bazezi?

Smee nu este doar genul de partener nebun, el este de fapt valetul tău, cel mai bun prieten al tău, pentru că face totul pentru tine, şi asta înainte să înţeleg cum a ajuns James Hook acolo şi ce a făcut el de e atât de plin de furie şi de ură pentru Peter Pan.

Yara Shahidi despre Thinker Bell:

A fost nevoie de atât de multă imaginaţie, dar a fost de fapt o provocare destul de distractivă. A fost o plăcere să văd decorurile frumoase care au fost construite şi mă simt  norocoasă că am putut vedea unele dintre primele scene ale filmului tocmai când pregăteam producţia, însă eu am filmat într-un mic garaj frumos situat în Burbank.
 
Eu tocmai i-am întâlnit pe Ever (Anderson - Wendy) şi pe Alexander (Molony - Peter Pan) pentru prima dată în urmă cu o oră.
 
Dar m-am distrat atât de mult la filmări pentru că, venind dintr-o producţie în care interpretez un elev de liceu, iar faptul că sunt pe un platou de filmare al unui liceu, lasă foarte puţin loc imaginaţiei şi cred că a fost ceva cu adevărat interesant că trebuie să creez acea experienţă foarte captivantă pentru mine”
 

Alexander Molony despre Peter Pan:

„A fost doar o mare onoare să interpretez acest personaj pe care oamenii l-au cunoscut şi iubit de atâţia ani. Cred că mi-am intrat cu adevărat în personaju, aducându-l cu mine în afara platoului de filmare, dar şi graţie momentelor distractive de pe platou. Am luat parte la tot felul de farse, bătăi cu apă, a fost doar o experienţă uimitoare şi cred că asta m-a ajutat într-adevăr să-mi dezvolt personajul în continuare.”
 
Eu şi Ever (Wendy - n.r.) am început pregătirile cu două luni înainte de începerea filmărilor. Am petrecut mult timp în aceeaşi cameră lucrând pentru scenele de luptă şi cele în care zburam. Însă munca depusă pentru fiecare scenă în parte a fost destul de obositoare.”

Ever Anderson, despre Wendy:

„Încă din momentul când am primit scenariul, la audiţie, am simţit un aer nou în şegătură cu Wendy. Are acest spirit pentru aventură şi poţi să-ţi dai seama deja că nu a fost uşor să fii femeie pe vremea aceea - acţiunea este plasată la începutul anilor 1900. 
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus