Skip to main content

VLOGERII despre noua lege. Dorian Popa: "Bine ai venit, CNA, în jocul nostru!"

 
Sursa foto: Facebook/Dorian Popa
Sursa foto: Facebook/Dorian Popa

Ce spun vloggerii despre noua lege prin care CNA le poate da amenzi? Sunt de acord sau nu? Va fi altfel conţinutul lor? În ce fel va influenţa CNA mediul online?

Publicitate

Continuăm seria de interviuri cu vloggeri despre noua lege CNA cu Dorian Popa.

  • Nu e doar vlogger, ci şi compozitor şi cântăreţ.
  • Îl ştii din Pariu cu viaţa, serialul cu adolescenţi de la Pro TV, difuzat în 2011. Acolo a jucat alături de mai mulţi artişti: Smiley, Laura Cosoi, Sore şi Alina Eremia.
  • Câinele lui, Cheluţu’, a devenit viral, iar pe Internet circulă multe glume şi Meme-uri cu el. Dorian Popa i-a făcut două, trei piese, dar Cheluţu a ajuns şi joc video.

Citeşte AICI un articol complet despre noile modificări ale legii care îi vizează pe vloggeri.

Dorian Popa, de vorbă cu Paginademedia.ro, despre noua lege CNA:

  • "Bine ai venit, CNA, în jocul nostru. Sperăm doar să fie un joc corect!"
  • "E de bun augur pentru că, din păcate, mai sunt creatori de conţinut care uită de limite."
  • "Avem foarte mulţi vloggeri care se bat cu pumnii în piept referitor la educaţie, dar se limitează la studii liceale."
  • "Era nevoie de o „mamă“ în această lume a YouTube-ului. Noi, „copiii“ ei, fără să fim atenţionaţi de „mamă“ putem face prostioare."
  • "E o modă să promovezi lăsatul de facultate, dar acest lucru nu e de promovat."
  • "Mi-au auzit urechiuşele atâtea prostioare din lumea YouTube-ului."

Paginademedia.ro: Ce poziţie ai în legătură cu noile competenţe CNA pe domeniul online, al vloggerilor?

Dorian Popa: Consider că este o chestiune de care aveam nevoie. Nu ştiu dacă în SUA, unde a apărut YouTube-ul există o astfel de legislaţie, dar la noi este de bun augur pentru că, din păcate, mai sunt creatori de conţinut care uită de limite.

Noi suntem nişte modele şi ar trebui să ne folosim această putere în a-i ghida spre mai bine, nu spre mai rău pe cei care ne urmăresc.

Sunt mulţi care promovează non-valori şi aici nu mă refer neapărat la cocalari, ci la momentele când vloggerii vorbesc despre cariere sau la ce să viseze tinerii când se gândesc la viitorul lor.

Eu în fiecare vlog îi sfătuiesc să muncească, să fie credincioşi şi să fie cât mai educaţi. Avem foarte mulţi vloggeri care se bat cu pumnii în piept referitor la educaţie, dar se limitează la studii liceale.

E o modă să promovezi lăsatul de facultate, dar acest lucru nu e de promovat. Te uiţi la Steve Jobs sau Elon Musk, foarte bine, dar ei sunt excepţii.

Ai carte, ai parte! Tinerii trebuie îndrumaţi, iar noi, care suntem nişte repere, trebuie să ne folosim de puterea pe care o avem.

Aşa că "Bine ai venit, CNA, în jocul nostru. Sperăm doar să fie un joc corect!". Era nevoie de o „mamă“ în această lume a YouTube-ului. Noi, „copiii“ ei, fără să fim atenţionaţi de „mamă“ putem face prostioare.

Nu pot decât să mă bucur de noile modificări ale legii. Vreau să cred că insuflăm spre educaţie şi bun simţ tinerii din ziua de azi.

Paginademedia.ro: În ce fel te influenţează personal noilor modificări ale legii audiovizualului? Vei fi mai atent la conţinutul creat? Vei face mai puţin conţinut video?

Cu siguranţă o să fiu mai atent la felul în care mă exprim. Oricum sunt atent înainte să spun ceva, iar acum ştiind că e cineva care supraveghează o să fiu şi mai mult.

Paginademedia.ro: Ai dat peste astfel de conţinut care riscă să fie amendat sau sa se lase cu contul suspendat?

Mi-au auzit urechiuşele atâtea prostioare din lumea YouTube-ului. Aşa că nu pot decât să-i rog pe colegii mei, inclusiv pe mine, să nu uităm că avem o putere uriaşă pe care trebuie s-o folosim în cel mai bun mod.

Trăim vremuri groaznice. E foarte important să muncim, să fim mai buni. Doamne, Doamne sigur vrea să fim mai buni.

Citeşte şi: VLOGERII despre noua lege. Mikey Hash: „Antivacciniştii care postează ca nebunii vor fi vizaţi şi ei? E nevoie de reguli“

GALERIE FOTO Dorian Popa

CARTE DE VIZITĂ.  Dorian Popa are 33 de ani şi este un vlogger cu peste 2 milioane de abonaţi pe YouTube. S-a făcut remarcat după ce a jucat în serialul Pariu cu viaţa (2011) de la Pro TV, alături de colegii din Lala Band.

El activează în industria muzicii şi are o replică celebră - Hâtz, Johnule după ce a lansat în 2018 o piesă cu acest nume.

De altfel, s-a folosit de această expresie ce a devenit virală şi pentru afacerea sa prin care vinde pe site-ul său tricouri, agende sau diverse produse cu emblema Hâtz. şi pentru că românii îl ştiu de Hâţ, vedeta a acceptat anul trecut challenge-ul de a-şi schimba unul din prenume în Hâtz chiar în buletin.

În prezent construieşte un cartier rezidenţial în Domneşti, Ilfov, acolo unde stă şi el şi care se numeşte, cum altfel, decât Hâtz Residence. Face des vloguri de pe şantier şi le arată fanilor progresul lucrărilor, dar şi cât va costa o locuinţă când va fi gata. 

Este jurat în emisiunea Next Star de la Antena 1 şi a jucat în 2019 şi în serialul Sacrificiul. În 2015 a apărut în reality show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, difuzat de Pro TV, emisiune care revine anul acesta după o pauză de 7 ani.

Dorian Popa în cifre media:

Cel mai recent vlog pe YouTube al lui Dorian Popa:

Dorian Popa în alte articole Paginademedia.ro:

VIDEO. Dorian Popa şi un clip controversat despre Coronavirus. De ce a promovat teorii ale conspiraţiei? Şi de ce a raportat clipul lui Mariciu, care-l critica?

Dorian Popa, emisiune din culisele Te cunosc de undeva. Va fi online

FOTO. Ce mai viralizăm? Dorian Popa lansează şi jocul „Înoată Cheluţu”, după succesul piesei de pe Youtube

Un nou cooking show pe Antena 1. Cu un fost concurent de la Chefi la cuţite şi vedete. Dorian Popa, primul invitat

Negru: „Selly şi Dorian Popa mă ajută să îmi fac canal de YouTube”. „Eu nu sunt podcaster. Eu vreau să fiu podul între generaţii”

TOP. Inna, Smiley, Adelina Pestriţu sau Dorian Popa, cele mai populare vedete la început de toamnă. Selly, mai jos faţă de alte luni

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • margo margo
    ”In prezent construieşte un cartier rezidenţial în Domneşti, Ilfov, acolo unde stă şi el şi care se numeşte, cum altfel, decât Hâtz Residence. Face des vloguri de pe şantier şi le arată fanilor progresul lucrărilor, dar şi cât va costa o locuinţă când va fi gata.”

    pai.. cum locuieste acolo daca e santier? sta pe caramizi sau cum? doarme in bena basculantei?
  • Anonim Anonim
    La cate filmari sunt pe net cu Katalin talent si am si eu cateva, in care amenință si injura minorii si ii inseamna la lucruri neortodoxe, e primu care va sugeri legat de aceasta lege. O lege calumea. M-am saturat sa intru pe youtube si sa dau de agarici care ba ling cactuși, ba baga petarzi in toaleta, ba instinga la violat minore. O lege foarte bună.
  • Aoleo democratia Aoleo democratia
    @Marian, legea se refera la incalcarile din codul penal, nu la cenzura politică. Mălin Bot e ***, oricum. ***
  • Marian Marian
    Habar n-aveti ca o astfel de lege inseamna apusul democratiei. Daca unul ca Malin Bot e cenzurat sau pus la amenda, ca asa considera consiliul care este eminamente pus politic, ce sanse mai are el sa mai fie jurnalist independent...avand in vedere ca el strict din asta traieste. Imixiunea politicului in TV via CNA...vedem bine ce mizerie a creat. Ptr unii muma, ptr altii ciuma...daca *** in directia partidului, primesti doar avertisment, daca critici partidul/pardidele prietene cu guvernare...le voteaza amenda maxima. Asta vi se pare democratie? Si imi pare rau sa o zic..articolul e execrabil facut. Nu parerea domnului vlogger e importanta...care se pare ca nu-l duc mai mult neuronii sa-si sea seama ca si el poate sa sufere...zic sa vb cu cei care fac contenturi online pe bune, extrem de importante ptr societate, si care pot sa fie cenzurate politic, via CNA
  • mile mile
    Te-ai trezit prostovane?
  • R R
    Dqti audientele de aseara

Trimite un comentariu

sus