Skip to main content

Elon Musk vrea să cumpere Twitter. Ce sumă a oferit?

 
Elon Musk a făcut o ofertă de preluare a companiei Twitter. Sursa foto: Unsplash/captură Twitter
Elon Musk a făcut o ofertă de preluare a companiei Twitter. Sursa foto: Unsplash/captură Twitter

Elon Musk a făcut o ofertă pentru preluarea companiei Twitter. O ofertă care este „cea mai bună şi finală”, în vorbele sale. Mai mult decât atât, Musk consideră că are un potenţial extraordinar şi că el îl va putea debloca, scrie revista Time.

Publicitate

Câţi bani este dispus să dea pentru cumpărarea întregii companii? Potrivit revistei Time, suma este de 43 de miliarde de dolari.

Antreprenorul Elon Musk, cel mai bogat om din lume, conform calculelor Forbes, a anunţat oferta sa joi, 14 aprilie, într-un dosar la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA, mai arată sursa citată.

Miliardarul a dezvăluit pe 4 aprilie achiziţionarea unei participaţii de 9,1% în compania Twitter, care l-a făcut, la acel moment, cel mai important acţionar, după cum a relatat Paginademedia.ro.

Musk a refuzat un loc în Consiliul Twitter

Omul de afaceri a respins invitaţia de a se alătura consiliului de administraţie al Twitter săptămâna aceasta, o mişcare despre care analiştii au spus că ar fi semnalat intenţiile sale de preluare, deoarece un loc în consiliu i-ar fi limitat participaţia la puţin sub 15%, scrie Reuters.

Mai mult decât atât, antreprenorul a fost critic la adresa platformei de socializare şi a politicilor acesteia. A postat mai multe idei pe contul său de Twitter şi chiar a lansat sondaje de opinie, întrebând utilizatorii dacă ei cred că platforma aderă la principiul libertăţii de exprimare.

„De când am făcut investiţia, îmi dau seama că firma nici nu va prospera şi nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat ca o companie privată”, a spus Musk în scrisoarea sa către preşedintele Twitter, Bret Taylor, citată de Reuters.

Twitter urmează să analizeze oferta după ce se va consulta cu experţi ai societăţilor Goldman Sachs şi Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, mai arată sursa citată.

Elon Musk are 50 de ani şi a dezvoltat companiile Tesla şi SpaceX. Potrivit Forbes, acesta este cel mai bogat om din lume, cu o avere în valoare de peste 268 de miliarde de dolari.

Contul său de Twitter este urmărit de peste 81 de milioane de persoane, clasându-se pe locul opt în top 10 cele mai urmărite conturi, după vedete precum Justin Bieber sau Lady Gaga.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus