Skip to main content

Jurnalista Emilia Şercan a fost nominalizată la premiul #AllForJan. Pentru ce investigaţie?

 
Jurnalista Emilia Şercan a fost nominalizată la premiul #AllForJan. Pentru ce investigaţie?

Jurnalista de investigaţii Emilia Şercan a fost nominalizată la premiul de jurnalism de investigaţie #AllForJan. Ancheta pentru care ziarista a primit nominalizarea este cea despre teza de doctorat plagiată a premierului Nicolae Ciucă, publicată pe PressOne, în ianuarie 2022.

Publicitate

Într-o postare pe pagina de Facebook, Emilia Şercan a anunţat că a fost nominalizată la premiul #AllForJan:

„Tocmai am aflat că am fost nominalizată la premiul de jurnalism de investigaţie #AllForJan,premiul care onorează munca şi moştenirea lui Ján Kuciak, tânărul jurnalist de investigaţie slovac ucis în 2018, redus pentru totdeauna la tăcere din cauza investigaţiilor publicate deja şi a celor la care lucra.”

Jurnalista mai adaugă că se află printre cei trei nominalizaţi ai acestui premiu:

 
"Un juriu internaţional, condus de Pavla Holcová, fondatoare şi redactor-şef al Investigace.cz şi jurnalista alături de care Ján Kuciak a expus legăturile dintre guvernul slovac şi mafia italiană, a anunţat astăzi cei trei nominalizaţi ai premiului #AllForJan în 2023, printre care mă aflu şi eu."
 
Săptămâna viitoare va fi anunţat câştigătorul premiului. Emilia Şercan a fost încurajată să aplice la acest premiu de către Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, ucisă în 2017, în Malta:
 
„Câştigătorul premiului va fi anunţat săptămâna viitoare, însă pentru mine simpla nominalizare contează cât premiul în sine.
Semnificaţia ei este extrem de puternică cu atât mai mult cu cât am fost încurajată să aplic la acest premiu de către Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, ucisă în 2017 în Malta tot din cauza muncii sale de investigaţie."
 
Postarea integrală a jurnalistei Emilia Şercan:
„Tocmai am aflat că am fost nominalizată la premiul de jurnalism de investigaţie #AllForJan, premiul care onorează munca şi moştenirea lui Ján Kuciak, tânărul jurnalist de investigaţie slovac ucis în 2018, redus pentru totdeauna la tăcere din cauza investigaţiilor publicate deja şi a celor la care lucra.
 
Un juriu internaţional, condus de Pavla Holcová, fondatoare şi redactor-şef al Investigace.cz şi jurnalista alături de care Ján Kuciak a expus legăturile dintre guvernul slovac şi mafia italiană, a anunţat astăzi cei trei nominalizaţi ai premiului #AllForJan în 2023, printre care mă aflu şi eu.
 
Câştigătorul premiului va fi anunţat săptămâna viitoare, însă pentru mine simpla nominalizare contează cât premiul în sine.
Semnificaţia ei este extrem de puternică cu atât mai mult cu cât am fost încurajată să aplic la acest premiu de către Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, ucisă în 2017 în Malta tot din cauza muncii sale de investigaţie.
 
Articolul pentru care am primit nominalizarea este cel despre teza de doctorat plagiată a premierului Nicolae Ciucă, publicat pe PressOne în ianuarie 2022.
 
După acel articol a pornit operaţiunea de kompromat împotriva mea pe care, un an mai târziu, parchetul refuză, prin inacţiune, să o investigheze."

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus