Skip to main content

Emilia Şercan vrea să organizeze workshopuri despre verificarea plagiatelor. Cum se face înscrierea?

 
Sursa foto: Emilia Şercan, Facebook
Sursa foto: Emilia Şercan, Facebook

Jurnalista de investigaţii Emilia Şercan vrea să organizeze workshopuri despre verificarea plagiatelor. De când? Cine poate participa?

Publicitate

Emilia Şercan este cunoscută pentru dezvăluirea plagiatelor tezelor de doctorat ale unor politicieni români, printre care a fostului vicepremier Gabriel Oprea şi a primului ministru Nicolae Ciucă. 

Emilia Şercan scrie pe pagina de Facebook că a fost rugată de jurnalişti să-i ajute cu informaţii despre verificarea plagiatelor: "de multe ori am fost rugată de alţi jurnalişti să le dau o mână de ajutor ca să verifice un doctorat, o carte sau un articol sau să le spun cum să o facă singuri.

Evident că nu ai cum să explici la telefon sau prin email un proces care necesită cunoştinţe academice, legislative, atenţie, dar şi un strop de fler."

Cine poate participa la workshop?

  • Jurnaliştii
  • Studenţii la jurnalism
  • Universitarii

Emilia Şercan vrea să organizaze workshopurile despre verificarea plagiatelor din ianuarie. Workshopurile vor fi gratuite şi nu se vor percepe taxe de înscriere."Aceste workshopuri vor fi gratuite, le organizez pro bono, nu voi percepe taxe de înscriere, iar eu nu voi fi plătită pentru ele.", spune jurnalista Emilia Şercan.

Un modul va avea patru săptămâni, câte două ore pe săptămână, iar grupa de lucru va fi de zece persoane.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să completeze un formular în Google Forms.

Emilia Şercan - carte de vizită:

Lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti

A început să lucreze în presa locală în 1996

Din 2000 activează în presa centrală. A lucrat pentru Curierul Naţional, Evenimentul zilei şi grupul de presă Realitatea-Caţavencu

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus