Skip to main content

VIDEO. Lansăm Loud&Clear - primul podcast de dicţie din România! Vezi Ora de dicţie, cu Carmen Ivanov şi Petrişor Obae

 
VIDEO. Lansăm Loud&Clear - primul podcast de dicţie din România! Vezi Ora de dicţie, cu Carmen Ivanov şi Petrişor Obae

VIDEO. Lansăm astăzi primul sezon al podcastului Loud&Clear - Ora de dicţie. Primul podcast de dicţie din România. Loud&Clear este un proiect Paginademedia.ro - Dicţie.ro, prezentat de Petrişor Obae şi Carmen Ivanov, trainer Dicţie.ro.

Publicitate

Cât de corect vorbesc românii? Cum vorbesc politicienii? Cum se descurcă jurnaliştii? Tot atâtea întrebări şi multe răspunsuri în rubricile podcastului Loud&Clear.

O rubrică specială este dedicată copiilor (şi părinţilor): care sunt cele mai frecvente probleme de vorbire şi cum se pot îndrepta?

Un podcast dedicat deopotrivă profesioniştilor, oamenilor de televiziune, radio, voice over, dar şi tuturor creatorilor de conţinut pentru care "vocea contează" şi oamenilor "obişnuiţi".

Din primul episod:

- câteva greşeli auzite nu de puţine ori la jurnaliştii TV din România

- cum vorbesc politicienii?

- ce au special "graiurile" din Moldova, Ardeal, Banat şi Oltenia? De ce vorbesc cum vorbesc ardelenii, oltenii, moldovenii şi bănăţenii? Se poate "rezolva" accentul?

- de ce este importantă dicţia?

- o scurtă "lecţie de dicţie"

Pe final, un concurs la care ascultătorii şi cititorii Paginademedia.ro pot câştiga cartea de dicţie Şase saşi în şase saci, scrisă de Carmen Ivanov

Podcastul Loud&Clear - Ora de dicţie este susţinut de Vodafone.

VIDEO. Episodul 1. Loud&Clear - Ora de dictie. Primul podcast de dicţie din România

Cine este Carmen Ivanov? (via dicţie.ro)

În prezent Carmen Ivanov conduce Şcoala TV pentru copii Dicţie.ro, unde susţine şi cursurile de dicţie, radio şi prezentare TV. 

Câţi oameni a pregătit? În ultimii 15 ani, Carmen Ivanov a antrenat peste 12.000 de persoane pe zona de dicţie, voice over şi public speaking. 

Carmen are peste 10.000 de ore în emisiuni live şi jurnale de ştiri. A lucrat la Radio Contact, Radio Bucureşti, Radio Mix FM, Radio City FM, TV N24, Realitatea TV, Realitatea.net, The Money Channel, Hit.ro, Radio Guerrilla şi Gold FM.

Este autoare manualului de dicţie Şase saşi în şase saci, dar şi a unor volume dedicate copiilor: "Străfurnica şi prietenii săi" şi "Străfurnica în căutarea Atlantidei".

Semnează şi volumul "613 greşeli gramaticale în limba română."

Carmen Ivanov a fost selecţionată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator.

Programul a descompus în foneme vocea înregistrată iniţial, iar acum recompune cuvinte, altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite şi are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio.

Din CV:

  • Şi-a început cariera în jurnalism la postul Radio Contact Reşiţa, ca prezentator de ştiri. Tot la Radio Contact a realizat şi primele 500 de emisiuni de divertisment, de la producţii de linie până la emisiuni specializate pe zona de gaming şi IT.

 

  • A hotărât apoi să părăsească staţia locală Radio Contact Reşiţa pentru un post de prezentator de ştiri la Radio Bucureşti, din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru ca ulterior să se mute la Radio Mix FM, în postul de coordonator de ştiri, iar, în paralel, a luat primul său contact cu lumea televiziunii la postul N24, unde a fost, pe rând, editor de ştiri, voice over şi prezentator.

 

  • Realitatea TV a fost însă televiziunea emblemă pentru Carmen Ivanov, acolo unde a ocupat funcţiile de editor de jurnal şi senior-editor la secţia de social, dar după cinci ani a părăsit televiziunea şi s-a întors în radio, la City FM, în calitate de director de ştiri.

La radio Guerrilla şi radio Gold FM a fost realizator de emisiuni, iar la radio TANĂNANA are propria emisiune de infotainment.

Detalii despre Carmen Ivanov, pe Dicţie.ro

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    Felicitări pentru inițiativă! Am urmărit cu interes și mi se pare foarte util, având în vedere că dicția trebuie lucrată permanent.
  • Chiar el Chiar el
    Si vorbeste atat de bine incat in momentul in care day play iti vine sa apesi pe stop. Si o si faci.

Trimite un comentariu

sus