Skip to main content

Eroii internetului continuă. Cu sfaturi contra fake news şi hărţuire online. Nouă finanţare Google

 
Foto - Pexels
Foto - Pexels

Sfaturi contra ştirilor false, cursuri gratuite şi jocuri în lupta cu bullying-ul online. Continuă programul „Eroii Internetului”, graţie unei noi finanţări de la Google. 

Publicitate

Gigantul american dă 300.000 de dolari pentru „Eroii Internetului”, un program pentru profesorii, părinţii şi elevii din România despre siguranţa în online.

În următorii doi ani, Asociaţia Adfaber spune că va ţine traininguri gratuite pentru profesori şi elevi. Printre altele, aceştia anunţă că le vor oferi sfaturi despre cum să se ferească de furturi de date, hărţuire (cyberbullying), phishing, cazuri de pornografie infantilă şi chiar sfaturi despre fake-news.

Eroii Internetului a avut şi o „pastilă” la Itsy Bitsy, cu Carina Dăneţiu şi David Măruţă (băiatul Andrei şi al lui Cătălin Măruţă). Seria a intrat, momentan, în pauză. 


Citeşte şi: Eroii Internetului. Carina Dăneţiu şi David Măruţă, băiatul Andrei şi al lui Cătălin Măruţă, podcast la Itsy Bitsty


Ce s-a făcut în cadrul programului „Eroii Internetului”:

  • traininguri gratuite despre siguranţa online pentru profesori
  • o programă dezvoltată de Google despre siguranţa online
  • jocuri prin care copiii pot învăţa despre siguranţa online
  • webinar gratuit pentru părinţi despre siguranţa online a familiei
  • Maratonul Siguranţei Online - o serie de interviuri cu experţi din diferite domenii
  • emisiunea pentru copii Eroii Internetului, realizată împreună cu radio Itsy Bitsy
  • competiţia naţională Eroii Internetului în cadrul căreia elevii din clasele 0-VIII au creat campanii de promovare a siguranţei online
  • vizite la şcoli în cadrul cărora echipa Adfaber a discutat cu elevii şi profesorii despre siguranţa online.

Până în prezent, la trainingul gratuit pentru profesori au participat aproape 15.000 de dascăli. Peste 100.000 de elevi au beneficiat de lecţii despre siguranţa online prin proiectul „Eroii Internetului” în anul şcolar 2020-2021.

Proiectul va continua încă doi ani, prin prisma grantului dat de Google. 

Ce urmează în următorii doi ani

Proiectul Eroii Internetului este dedicat elevilor din clasele 0-VIII. Oferă materiale educaţionale şi suport pedagogic, scenarii de lecţii, traininguri online şi cursuri de pregătire cu profesorii, alături de webinarii pentru părinţi. Totul este gratuit. 

„În momentul în care am pornit Adfaber, ne doream să pregătim copiii pentru un viitor digitalizat, un viitor în care competenţele IT sunt absolut necesare pentru a avea succes. Acel viitor a devenit acum o realitate chiar forţată pentru mulţi.

Copiii au nevoie să cunoască încă de la vârste mici cum să folosească un calculator, dar şi cum să navigheze în siguranţa pe internet. Prin programul Eroii Internetului îi vom ajuta să se folosească de beneficiile aduse de tehnologie, fără să se pună în pericol în mediul online”, a declarat Alin Chiriac, fondatorul Adfaber.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus