Skip to main content

VIDEO. Eroii Internetului. Carina Dăneţiu şi David Măruţă, băiatul Andrei şi al lui Cătălin Măruţă, podcast la Itsy Bitsty

 
Eroii Internetului Itsy Bitsy cu David Maruta si Carina Danetiu
Eroii Internetului Itsy Bitsy cu David Maruta si Carina Danetiu

"Distribuie cu prudenţă", "Protejează-ţi secretele", "Nu muşca momeala". Sunt doar câteva dintre mesajele unei noi emisiuni la Itsy Bitsy, disponibilă şi online, ca podcast. Prezentatori: David Măruţă şi Carina Dăneţiu.

Publicitate

Eroii Internetului este numele pastilei pe care cei doi copii o prezintă pe Itsy Bitsy zilnic, de la 7.25, 14.55 şi 19.55, într-un proiect lansat de postul de radio împreună cu Asociaţia ADFABER (ONG axat pe schimbarea socială cu ajutorul tehnologiei)

Ce fac cei doi?

Povestesc zilnic la radio din experienţa lor de copii care explorează de ceva vreme internetul în siguranţă şi folosesc doar partea bună a spaţiului virtual, explică oficialii Itsy Bitsy.

"Ne spun cum pot copiii să fie în siguranţă în spaţiul digital, unde sunt zilnic, fie că fac şcoală, socializează cu prietenii, caută informaţii sau se distrează."

David Măruţă şi Carina Daneţiu sunt absolvenţi ai Şcolii de SuperEroi Itsy Bitsy, un proiect în care cei mici fac cursuri de radio.

Din primele podcasturi:

- Pe internet, veştile circulă repede, şi cele bune, şi cele rele. De aceea, ai mare grijă ce veşti împărtăşeşti, căci odată postate, ele nu mai pot fi controlate sau şterse;

- Dacă te-ar întreba un străîn care este adresa ta, i-ai spune? Bineînţeles că nu! La fel ar trebui să faci şi când eşti pe internet, indiferent dacă eşti copil sau adult;

- La fel ca în viaţa reală, contează să fii o influenţă pozitivă atunci când eşti on-line

VIDEO. Eroii Internetului, episodul 1 - Distribuie cu prudenţă

VIDEO. Eroii Internetului, episodul 2 - Protejează-ţi secretele

VIDEO. Eroii Internetului, episodul 3 - Fii o influenţă pozitivă

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soții Maruta își promovează copiii în stil barbar. Mai face Maruta podcast de acasă? Trebuie să fie un coșmar, cu 2 copii, o bona, vreo menajeră, o soție cu piele de găină, să sosească invitatul, care trebuie omenit cu niște gustări și un păhărel care sa-i dezlege limba.

Trimite un comentariu

sus