Skip to main content

După România, postul Euronews ajunge şi în Bulgaria

 
După România, postul Euronews ajunge şi în Bulgaria

Euronews ajunge şi în Bulgaria, la doar câteva luni după ce postul şi-a anunţat lansarea şi în România. Noul canal de ştiri, în limba bulgară, va fi lansat, la fel ca în ţara noastră, pornind de la un post deja existent: TV Europa

Publicitate

„Euronews Bulgaria va fi o filială Euronews, care va furniza ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale pe platformele TV şi digitale. Se va construi pe o staţie TV bulgară existentă: TV Europa”, spun oficialii Euronews Internaţional.

La fel la ca şi la noi, Euronews Bulgaria va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi, dar şi un redactor-şef angajat de staţia-mamă. 

Ar fi al doilea proiect de acest fel demarat de Euronews în UE, primul fiind cel din România, după cum anunţau oficialii Euronews în ianuarie.  

Georgi Harisanov, directorul TV Europa, a spus:

„Suntem foarte mândri că Euronews, cel mai important canal de ştiri internaţionale din Europa, a ales TV Europa pentru a fi partenerul său în Bulgaria. Euronews Bulgaria va fi următoarea etapă a dezvoltării canalului nostru TV. TV Europa va împlini 20 de ani luna aceasta şi e cel mai bun mod posibil de a sărbători şi a onora acest lucru”, spune acesta. 

Şeful Euronews, în România: „Euronews nu vine să ia publicul canalelor de ştiri deja existente”

Reamintim că la începutul anului Euronews Internaţional a anunţat că va lansa un post TV în ţara noastră, totul ca parte a unui parteneriat cu Universitatea Politehnica. Noul canal va porni de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

La final de martie, a fost anunţat şi redactorul-şef. Este vorba despre Andra Miron Diaconescu, jurnalistă care a lucrat 14 ani la Realitatea TV, iar în ultimii ani a fost şef al comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov.

Lansarea Euronews România ar trebui să aibă loc la finalul acestui an.


Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus