Skip to main content

Euronews România împlineşte un an de la lansare. Postul a pregătit o serie de reportaje speciale

 
Euronews România împlineşte un an de la lansare. Postul a pregătit o serie de reportaje speciale

Euronews România împlineşte pe 25 mai un an de la lansare. Postul de televiziune a pregătit o serie de reportaje speciale despre abandon şcolar, război şi sport.

Publicitate

Ce reportaje vor fi difuzate?

La Euronews va putea fi urmărită povestea unei profesoare din Călăraşi care încearcă să-i convingă pe părinţi să trimită copiii la şcoală:

"O tânără profesoară din Călăraşi luptă şi ea zi de zi pentru a le oferi unor copii o viaţă mai bună. Merge din poartă în poartă ca să îi convingă pe părinţi să îi trimită la şcoală.

Jurnalistul Euronews România, Maia Bondici a fost alături de învăţătoarea Miruna Şuţu şi a pregătit un reportaj special despre dorinţa de a rezolva problema abandonului şcolar."

Reporterii Euronews România au mers în trei locuri din ţară, în comunităţi diferite, unde copiii se confruntă cu aceeaşi problemă. 

Un alt reportaj va fi despre războiul din Ucraina. Vitalie Cojocari prezintă o întâmplare din vremuri de război aducând povestea unui bărbat, care timp de un an şi-a văzut familia doar pentru câteva zile.

"Cum ar fi să te trezeşti într-o dimineaţă, să faci bagajele în grabă şi să porneşti cu soţia şi copilul spre ţara vecină, locul unde ele pot rămâne în siguranţă, iar tu să te întorci ca să lupţi pentru ţara ta, pentru că a început războiul.

Aceasta este povestea unui om care timp de un an şi-a văzut familia doar câteva zile, când îşi îngrijea rănile în spital. Iar acum se întoarce din nou pe front."

Iar încă un reportaj va fi despre unul dintre inmurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, care a fost compus de un român.

"În 2022, unul dintre imnurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar a fost compus de un român. Producătorul muzical Tudor Monroe povesteşte cum a reuşit să traducă în limbaj muzical ideea de competiţie şi spiritul fair play."

Andra Diaconescu, redactor-şef Euronews România:

"Euronews Romania este pentru noi un vis împlinit. Este un proiect pe care dintotdeauna ni l-am dorit - la fiecare deplasare unde lucram umăr la umăr cu echipele televiziunilor străine, la fiecare eveniment mare pe care mergeam să îl acoperim şi unde ne întâlneam cu jurnalişti pe care îi admiram de la distanţă.

Tot timpul am ştiut că o televiziune de acel nivel, cu acele standarde jurnalistice, cu acel respect faţă de valorile reale ale acestei meserii poate exista şi în România. Fiindcă România însăşi a evoluat, mai ales după ce a intrat în marea familie europeană şi euro-atlantică.

Cred că apariţia Euronews România în peisajul mediatic românesc marchează finalul unei perioade de tranziţie în profesia noastră, e confirmarea faptului că avem capacitatea de a lucra la un nivel comparabil cu cel din state cu tradiţie democratică îndelungată.

Pentru că jurnalismul adevărat nu se poate face decât în domocraţie, în libertate. Suntem acolo unde mereu am visat să ajungem şi suntem cu toţii entuziasmaţi că avem posibilitatea să construim împreună prima televiziune cu perspectivă europeană din România."

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus