Skip to main content

Marele câştigător Eurovision 2022, trupa ucraineană, şi-a vândut trofeul pentru a cumpăra drone

 
Marele câştigător Eurovision 2022, trupa ucraineană, şi-a vândut trofeul pentru a cumpăra drone

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câştigat anul acesta concursul Eurovision, şi-a vândut trofeul pentru 900.000 de dolari, scrie BBC. Cu ce scop? Ca să cumpere drone pentru Ucraina.

Publicitate

Microfonul de cristal a fost licitat pe Facebook. Totodată, trupa a susţinut un concert caritabil la Brandenburg Gate din Berlin, unde a strâns bani pentru îngrijire medicală şi rechizite, mai notează BBC.

În timpul concertului, unul din membrii trupei, Oleh Psiuk, a făcut un apel ca oamenii să nu se obişnuiască cu războiul.

Potrivit ONU, bilanţul războiului din Ucraina cuprinde cel puţin 4.031 de civili morţi şi 4.735 de răniţi, fără a pune la socoteală combatanţii.

De asemenea, situaţia a determinat peste 14 milioane de oameni să-şi părăsească casele de când Rusia a invadat ţara pe 24 februarie.

„Cred că ar trebui să apară mereu pe primele pagini, până când va veni pacea”, a spus Psiuk.

Prezentatorul TV ucrainean Serhiy Prytula a anunţat că banii strânşi din vânzarea trofeului vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a trei drone PD-2 de fabricaţie ucraineană, transmite BBC, care citează agenţia de presă Reuters.

Melodia cu care Ucraina a câştigat Eurovisionul:

Citeşte şi: Scandalul Eurovision. TVR: "Organizatorii au judecat cu dublă măsură. Luăm în calcul retragerea şi judecata"

Citeşte şi: Audienţe RECORD. Finala Eurovision a plasat TVR pe cel mai bun loc din ultimii ani. Între primele trei

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • teverela teverela
    @camelia cel mai probabil nu va mai merge nimeni si bine-ar fi, ca prea nu va convine nimic.
  • Camelia Camelia
    Și noi, la anul va merge aceeași delegație? Ce obraz gros trebuie să aibă sa-si mai facă aparitia la evenimentele internationale, aceeasi delegație pătată? Atât de mult vor sa se plimbe pe bani publici, încât pot suporta privirile celor din jur. O specie aparte trebuie sa fii, ca sa ai aceasta abordare a vieții.

Trimite un comentariu

sus