Skip to main content

Facebook, amendat cu 50 de milioane de lire sterline în Marea Britanie. Pentru ce

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Facebook a primit o amendă de 50,5 milioane de lire sterline din partea autorităţii de reglementare a concurenţei din Marea Britanie (CMA).

Publicitate

Motivul? Facebook a refuzat să furnizeze toate detaliile despre tranzacţia care implică site-ul Giphy, site care ajută utilizatorii să creeze gif-uri, scrie The Guardian.

CMA a lansat mai multe avertismente pentru Facebook, dar compania condusă de Mark Zuckerberg nu a ţinut cont şi s-a ajuns la această amendă.

„Această sancţiune ar trebui să servească drept avertisment pentru orice companie care crede că este mai presus de lege.

Am avertizat Facebook că refuzul său de a ne furniza informaţii importante a constituit o încălcare a ordinului, dar, chiar şi după ce a pierdut apelul în două instanţe separate, Facebook a continuat să nu respecte obligaţiile legale”, a declarat Joel Bamford, directorul CMA.

Context. CMA a deschis o anchetă împotriva Facebook privind achiziţia site-ului Giphy, care este furnizor de gif-uri pentru mai multe reţele sociale, cum ar fi Snapchat, TikTok şi Twitter. CMA le-a cerut celor de la Facebook să vândă mai întâi pentru a rezolva problemele legate de concurenţă.

Problema identificată de CMA a fost că Facebook, odată ce achiziţionase Giphy, întrerupea furnizarea de gif-uri către reţelele sociale rivale.

Acordul dintre Facebook şi Giphy a fost investigat şi în Australia şi Austria. Ultima dată Facebook a fost amendat cu 9,6 milioane de euro în luna iulie, pentru că nu a notificat autoritatea de reglementare a concurenţei din Austria cu privire la achiziţia site-ului de gif-uri.

Facebook a cumpărat site-ul Giphy în luna mai a anului 2020, pentru suma de 400 de milioane de dolari.

„Nu suntem de acord cu decizia CMA de a amenda Facebook. Vom studia decizia  şi vom lua în considerare opţiunile noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus