Skip to main content

Facebook, Instagram şi WhatsApp au „picat” în seara de luni. Care a fost cauza

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Facebook, Instagram şi WhatsApp nu au funcţionat în toată lumea, în seara de luni, 4 octombrie 2021. Problemele au început în jurul orei 18:45 (ora României) şi au persistat până dimineaţă.

Publicitate

Facebook şi Instagram au putut fi accesate din nou în jurul orei 01:00 noaptea (ora României), în timp ce WhatsApp a revenit la 06:00 dimineaţa (ora României), scrie G4Media.

De ce au picat cele trei platforme? Principala cauză ar fi o eroare DNS (Domain Name System). Practic, cele trei site-uri nu au putut fi vizibile pe internet. Nici angajaţii Facebook nu puteau comunica între ei în timp ce încercau să rezolve problema.

Problema a fost rezolvată şi după ce câteva echipe ale Facebook s-au deplasat la unul dintre sediile din California pentru a reseta manual serverele.

Reprezentanţii Facebook au explicat cauza problemei:

„Am lucrat cât de mult am putut pentru a restabili accesul, iar sistemele noastre sunt acum din nou puse în funcţiune. Cauza fundamentală a acestei întreruperi a afectat, de asemenea, multe dintre operaţiunile noastre, complicând încercările de a diagnostica şi rezolva rapid problema.

Echipele noastre de ingineri au aflat că modificările de configuraţie pe routerele principale care coordonează traficul de reţea între centrele noastre de date au cauzat problemele care au dus la nefuncţionarea aplicaţiilor. Această întrerupere a traficului de reţea a avut un efect de domino asupra modului în care comunică centrele noastre de date, ceea ce a dus la întreruperea serviciilor noastre.

Credem că principala cauză a acestei întreruperi a fost o modificare defectuoasă a configuraţiei. Nu avem informaţii, încă, că datele utilizatorilor au fost compromise ca urmare a acestei perioade de nefuncţionare.”

Şi Mark Zuckerberg, fondatul Facebook, a avut un mesaj pentru utilizatori:

„Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin online acum. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi - ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu persoanele care vă interesează.”

Pentru Facebook a fost cea mai mare problemă din 2019 încoace. În urmă cu doi, platforma lui Zuckerberg a avut, din nou, probleme cu serverele şi nu a funcţionat câteva ore. S-a întâmplat în luna martie, potrivit The Verge

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    La mai multe!!! Urmatoarea intrerupere sper sa fie de cateva zile ( de la 100 in sus).
  • Stefan Stefan
    Facebook "scartaia" de cateva zile...am observat eu...faptul ca a picat vine sa completeze.

    Dar ce bine a fost, pentru cateva ore parca toata lumea sa intors la viata reala...

Trimite un comentariu

sus