Skip to main content

Andra, Carmen Brumă şi Andreea Raicu, folosite fără voia lor în reclame la slăbit şi Fake-News. Cine e în spatele firmei?

 
Andra, Carmen Brumă şi Andreea Raicu, folosite fără voia lor în reclame la slăbit şi Fake-News. Cine e în spatele firmei?

Choco Lite, o firmă care promovează un produs alimentar pentru slăbit, îşi face reclamă pe internet folosindu-se de imaginea vedetelor Andra, Carmen Brumă şi Andreea Raicu, fără a avea acordul acestora, scrie Libertatea.

Publicitate

În spatele firmei ar fi un cetăţean moldovean, legat de un joc TV - Euro Tombola - care a falimentat în urmă cu peste 15 ani.

„Cu Choco Lite toată lumea slăbeşte! Peste 7.000 de femei fericite care au reuşit să slăbească!” - acestea este sloganul folosit de firmă.

Choco Lite s-a folosit şi de articole de tip Fake News pentru a-şi promova produsul în online. Materialele au fost publicate pe un website fals - staxwp.com şi care foloseşte grafica site-ul Cosmopolitan. Firma este deţinută de Bogatii Igor, cetăţean moldovean.

Cine este Bogatii Igor?

„Bogatti Igor deţine şase firme în România, dintre care patru încă în funcţiune: Logistic World SRL, înfiinţată în anul 2016, în Iaşi (împotriva căreia Carmen Brumă a intentat o plângere penală), GAZOIL.BIJ Company SRL, Domus Invest SRL şi Gorodok – Trans SRL.

Numele lui Bogatii Igor a fost legat de scandalul „Euro Tombola”, în 2005, alături de omul de afaceri Paul Petre Ţârdea. Atunci, firma Sorom Tur SRL, care producea jocul de noroc difuzat pe Prima TV, a intrat în incapacitate de plată. Efectul: zeci de concurenţi nu şi-au mai încasat premiile câştigate”, scrie Libertatea.

„Andra Măruţă a fost dată în judecată pentru că a dezvăluit secretul slăbirii” este titlul unei ştiri în care artista ar povesti, într-un interviu fictiv, cum a reuşit să slăbească în timp record. Tot cei de la Choco Lite susţin că Andra Măruţă ar fi fost dată în judecată de „Alianţa Naţională a Nutriţioniştilor” pentru că a dezvăluit cum a reuşit să slăbească după ce a consumat produsul miraculos.

Conform Libertatea, firma s-a folosit de imaginea Andrei din 2019 şi a publicat reclamele pe Youtube şi pe Google.

Andreea Raicu şi Carmen Brumă, „victimele” fake news-ului Choco Lite

Nu doar Andra Măruţă a fost „victima” fake news-urilor create de Choco Lite. La fel au păţit şi Andreea Raicu şi Carmen Brumă, menţionează Libertatea.

Pe acelaşi site a apărut un articolul cu titlul: „Andreea Raicu a fost dată în judecată pentru că a dezvăluit secretul slăbirii”. Raicu a reacţionat pe blogul său, într-o postare din 2017, şi a spus că nu a consumat niciodată acest produs.

„Este un abuz. Nu ştiu nimic despre acest produs, nu l-am testat niciodată şi nu mi-am dat niciodată acordul de a-mi fi folosită imaginea pentru a fi promovat. În ultima vreme, am primit multe mesaje în care am fost întrebată despre acest produs şi dacă este adevărat că l-am folosit”, a scris la vremea respetivă Andreea Raicu.

Carmen Brumă, în schimb, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru că firma Choco Lite s-a folosit în mod ilegal de imaginea pentru a promova produsul.

Choco Lite se vinde şi pe eMag

Conform Libertatea, Choco Lite se vinde pe cinci site-uri, dintre care unul este înregistrat în Lvov, Ucraina. Totodată, produsul este promovat pe alte site-uri clonate, în care sunt publicate multe articole de tip fake news.

Produsul Choco Lite a ajuns şi pe eMag, unde se vinde la produsul de 180 de lei. Pe site-ul „oficial”, produsul este întotdeauna „la ofertă”: 159 de lei cutia (de 150 de grame), în loc de 318 lei.

Reacţia Google pentru Libertatea.ro:

„Numărul de reclame neconforme a crescut cu 70%, de la un milion la 1,7 milioane. De asemenea, am blocat sau eliminat peste 867 de reclame înşelătoare, inclusiv cele de cloaking (o tehnică de optimizare a motorului de căutare în care conţinutul prezentat păianjenului motorului de căutare este diferit de cel prezentat browserului utilizatorului), plus alte 101 milioane de reclame pentru încălcarea politicilor noastre.Acestea însumează peste 968 de milioane de reclame neconforme”, au transmis reprezentanţii Google.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana-Maria Udriste Ana-Maria Udriste
    Daca apelau la noi la Avocatoo rezolvam problema in 48 de ore. Asa ..

Trimite un comentariu

sus