Skip to main content

DE VĂZUT! Un film tulburător despre cutremurul din '77. Oameni simpli şi actori celebri, poveşti emoţionante. Şocul dispariţiei lui Toma Caragiu

 
DE VĂZUT! Un film tulburător despre cutremurul din '77. Oameni simpli şi actori celebri, poveşti emoţionante. Şocul dispariţiei lui Toma Caragiu

VIDEO. "În noaptea aceea, am aflat că a căzut blocul lui Toma. Ne-am întâlnit în faţa casei. Am făcut de veghe. Discutam numai de Toma", povesteşte actorul Victor Rebengiuc. Continuă:

Publicitate

"Nu ştiam dacă era acasă când s-a prăbuşit blocul. Refuzam gândul că ar fi putut să fie sub dărâmături. Abia spre dimineaţă am început să înţelegem tragedia."

O producţie tulburătoare despre cutremurul din 1977, realizată chiar după tragedie. Atât de tulburătoare încât filmul a fost oprit la vremea respectivă de comunişti, după ce a rulat foarte puţin în cinematografe.

Dispariţia lui Toma Caragiu este doar unul dintre momentele filmului Mai presus de orice, pe care B1 TV îl difuzează în această seară, a doua zi de Paşte.

Imagini cu urmările dezastrului, filmări cu clădirile puse la pământ şi cu eforturile echipelor de salvare. O tragedie care a lăsat urme adânci şi la nivel emoţional. Poveşti reale ale oamenilor, unii găsiţi când nu mai spera nimeni, alţii acceptând greu situaţia: un tată care nu mai pleca din faţa blocului prăbuşit, şocat că clădirea a căzut, după ce şi-a lăsat copilul în casă, iar el s-a dus câteva minute până la maşină.

Tulburătoare este şi singura înregistrare cu momentul cutremurului, o bandă audio de la Sala Radio.

Filmul Mai presus de orice va fi difuzat de B1 TV luni, 17 aprilie, de la ora 21.00

VIDEO.Cutremurul din '77. Victor Rebengiuc şi dispariţia lui Toma Caragiu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus