Skip to main content

Platforma FilmBox+ a lansat un canal special de Halloween. Cum poate fi accesat şi ce filme va difuza?

 
Sărbătoarea Halloween a fost promovată mai mult de americani, dar acum este populară la nivel mondial / foto: freepik.com
Sărbătoarea Halloween a fost promovată mai mult de americani, dar acum este populară la nivel mondial / foto: freepik.com

Platforma FilmBox+ din portofoliul SPI International (o companie CANAL +) a lansat canalul FilmBox Halloween, ce poate fi accesat doar din aplicaţie. Ce producţii se regăsesc?

Publicitate

FilmBox Halloween Smart Channel oferă filme de groază şi de aventuri, dar şi producţii recente şi filme clasice atemporale.

Canalul este deja disponibil pe platforma FilmBox+ şi va rămâne online până la sfârşitul săptămânii, nu doar cu ocazia sărbătorii.

FilmBox Halloween - filmele din grilă:

  • „Bun venit în junglă” (Welcome to the Jungle)
  • „Vivarium”
  • „Casa cu cei 9” (House of 9)
  • „Scream 4: Coşmarul continuă” (Scream 4)
  • „Evadat” (Escapee)
  • „Poveşti de groază de spus pe întuneric” (Scary Stories to Tell in the Dark)

Galerie foto:

Scream 4, Vivarium, Welcome to the Jungle, Scary Stories to Tell in the Drak, Escapee

Pe măsură ce Halloweenul, o sărbătoare iubită de milioane de oameni din întreaga lume, se apropie, Halloween Smart Channel ce oferă spectatorilor o oportunitate perfectă de a se răsfăţa cu o colecţie specială de filme de groază şi aventură.

Canalul este disponibil exclusiv pe platforma FilmBox+, care ajunge la milioane de gospodării din întreaga lume în colaborare cu operatorii parteneri, oferind abonaţilor o oportunitate de a viziona conţinut exclusiv şi canale VOD selectate, se arată în comunicatul transmis de companie.

FilmBox+ a lansat până acum peste 300 de canale la nivel global, care răspund unei game de interese diferite - animaţie, documentare, stil de viaţă, sport şi multe altele. 

FilmBox mai are şi alte canale tematice, precum FilmBox Festivals, Holidays, Kids, Oscar etc.

Halloween-ul este o sărbătoare cu origini foarte vechi, preluată de multe culturi.

În America, unde a devenit foarte cunoscută şi promovată la nivel mondial, a ajuns în secolul al XIX-lea datorită imigranţilor irlandezi.

Numele sărăbtorii provine de la expresia All Hallows' Eve, care înseamnă Ajunul Tuturor Sfinţilor.

Îşi are originile încă de pe vremea Imperiului Roman, când se numea Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creştini a fost preluată cu numele Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor şi este sărbătorită la 1 noiembrie. 

Festivalul celtic Samhain simboliza sfârşitul „jumătăţii luminoase” a anului şi începutul „jumătăţii întunecate” şi are considerat a fi „Anul Nou Celtic”.

După răspândirea noii religii creştine în Europa, în 835, Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creştină, care celebrează toţi sfinţii. Aşadar, pen tru creştini, Halloween este ajunul acestei sărbători.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus