Skip to main content

Filme-eveniment la TVR 1. Anthony Hopkins, într-ul rol în care este greu de recunoscut. Când se difuzează?

 
Anthony Hopkins, în rolul celebrului regizor 
Alfred Hitchcock. În această scenă din filmul „Hitchcock” este alături de actriţa Helen Mirren, care în film o interpretează pe soţia sa / foto: TVR
Anthony Hopkins, în rolul celebrului regizor Alfred Hitchcock. În această scenă din filmul „Hitchcock” este alături de actriţa Helen Mirren, care în film o interpretează pe soţia sa / foto: TVR

Televiziunea Română difuzează două producţii-eveniment: filmul biografic „Hitchcock” (2012), regizat de Sacha Gervasi, şi „Notorious” (1946), semnat de Alfred Hitchcock. 

Publicitate

Producţia „Notorious” este programată în această seară (10 octombrie), de la ora 21.00, iar filmjul „Hitchcock” se va difuza miercuri (11 octombrie), tot la ora 21.00. Ambele capodopere pot fi urmărite la TVR 1.

Despre filmul „Hitchcock”

Producţia care poartă numele celebrului regizor povesteşte un fragment din viaţa cineastului.

În 1959, după succesul peliculei „La nord prin nord-vest", regizorul Alfred Hitchcock (interpretat de Anthony Hopkins) alege un proiect riscant: ecranizarea romanului horror al lui Robert Bloch, „Psihoza".

Când studioul refuză să-i finanţeze noul film, Hitchcock decide să suporte el însuşi cheltuielile. Deşi are îndoieli serioase privind succesul producţiei, soţia şi colaboratoarea lui, Alma Reville (interpretată de actriţa Helen Mirren), îl susţine, însă perioada dificilă de filmări provoacă tensiuni în căsnicia celor doi...

Regizorul Alfred Hitchcock este interoretat în filmul care îi poartă numele, „Hitchcockn” de actorul Anthony Hopkins (care a fost recompensat cu râvnita statuetă Oscar pentru rolurile din „Tăcerea mieilor” - 1992 şi „Tatăl” - 2021, dar este renumit şi pentru alte producţii, precum „Nixon”, „Amistat”, „Rămăşiţele zilei”, „Cei doi papi”, care i-au adus nominalizări la premiile academiei).

Un alt nume excepţional în distribuţie este cel al actriţei Helen Mirren, care o interpretează pe soţia lui Hitchcock, Alma Reville. Helen Mirren a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din acest film, dar a câştigat premiul cu un alt rol impresionant, „The Queen” (2006), film regizat de Stephen Frears, despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

 

GALERIE FOTO:

Replici din film:

„Nu voi găsi niciodată o blondă Hitchcock la fel de frumoasă ca tine", rosteşte Alfred Hitchcock în film.

Iată şi răspunsul soţiei sale, Alma Reville: „Oh, Hitch... Am aşteptat 30 de ani să te aud spunând asta".

Evident, Hitchcock are răspunsul perfect: „Şi asta, draga mea, tocmai pentru că mă numesc Maestrul suspansului".

VIDEO. „Hitchcock” - Trailer - Secvenţe din film

Despre Sir Alfred Hitchcock:

  • Sir Alfred Joseph Hitchcock (13 august 1899 – 29 aprilie 1980) a fost regizor, scenarist, producător şi editor englez.
  • A regizat peste 50 de lungmetraje.
  • Cunoscut drept „Maestrul suspansului".
  • Debutul său regizoral a fost filmul mut britanic-german „The Pleasure Garden” (1925).
  • Primul său film de succes, „The Lodger: A Story of the London Fog” (1927), a contribuit la modelarea genului thriller, iar „Blackmail” (1929) a fost primul „talkie" britanic.
  • Aurmat un şir de filme de succes, inclusiv „Rebecca” (1940), „Foreign Correspondent” (1940), „Suspicion” (1941), „Shadow of a Doubt” (1943) şi „Notorious” (1946)
  • „Rebecca” i-a adus premiul Oscar la categoria Cel mai bun film şi o nominalizare la categoria Cel mai bun regizor.

Cealaltă producţie programată la TVR este thriller-ul american „Notorious”, de data aceasta versiunea regizată chiar de Alfred Hitckcock. Producţia a fost realizată imediat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

În rolurile principale sunt actorii Cary Grant („My Favorite Wife”), Ingrid Bergman („Casablanca”) şi Claude Rains („Phantom of the Opera”). 

Producţia a fost filmată la sfârşitul anului 1945 şi începutul anului 1946, şi a fost lansată în august 1946.

„Notorious” - povestea filmului

În 1946, Alicia Huberman (interpretată de Ingrid Bergman), fiica americană a unui spion german condamnat, este recrutată de agentul secret T.R. Devlin (interpretat de Cary Grant), pentru a se infiltra într-o organizaţie de foşti nazişti care au fugit în Brazilia după război.

Situaţia se complică atunci când Alicia şi Devlin se îndrăgostesc unul de celălalt, deşi misiunea ei este să-l seducă pe unul dintre liderii organizaţiei aflate în vizorul guvernului american.

„Notorious” - secvenţă din film

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus