Skip to main content

Poor Things, filmul care i-a adus un Oscar actriţei Emma Stone, intră pe Disney+ de luna aceasta

 
Poor Things, filmul care i-a adus un Oscar actriţei Emma Stone, intră pe Disney+ de luna aceasta

Excentricul film „Poor Things” („Sărmane creaturi") care a câştigat 4 premii Oscar va putea fi văzut şi în România pe platforma de streaming Disney+. De când? Din 27 martie. 

Publicitate

De la regizorul Yorgos Lanthimos şi producătoarea Emma Stone vine povestea incredibilă şi evoluţia fantastică a Bellei Baxter (în interpretarea Emmei Stone), o tânără readusă la viaţă de către strălucitul şi excentricul om de ştiinţă Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Sub protecţia lui Baxter, Bella este entuziasmată să înveţe.

Dornică să exploreze zona mondenă care îi lipseşte, Bella fuge cu Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), un avocat viclean şi desfrânat, într-o aventură fulgerătoare pe toate continentele. Eliberată de prejudecăţile vremurilor sale, Bella devine fermă în scopul ei de a lupta pentru egalitate şi eliberare.

Bazat pe cartea lui Alasdair Gray, scenariul a fost scris de Tony McNamara, aceasta fiind cea de-a doua colaborare dintre Lanthimos şi McNamara ("The Favourite"). Filmul a fost produs de Ed Guiney, Andrew Lowe, Yorgos Lanthimos şi Emma Stone.

Filmul a fost recompensat cu patru premii Oscar,  pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal”, „Cel mai bun design de producţie”, „Cel mai bun design vestimentar”, „Cel mai bun machiaj şi coafură” şi cinci premii BAFTA, pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal”, „Cel mai bun design de producţie”, „Cel mai bun design vestimentar”, „Cel mai bun machiaj şi coafură”, „Cele mai bune efecte vizuale”.  

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus