Skip to main content

Focus Sat difuzează patru seriale în premieră. Printre producţii se regăsesc „Spotless” şi „Sanctuary”, cu actorul româno-italian Marius Bizău

 
Marius Bizău
Foto: Cinemagia
Marius Bizău Foto: Cinemagia

Focus Sat (furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit) a pregătit pentru luna noiembrie mai multe producţii care vor fi difuzate în premieră, anunţă compania.

Publicitate

Printre producţiile care debutează în aplicaţia Focus Sat se numără „Fără nicio pată”  („Spotless”, 2015) şi „Sanctuarul” („Sanctuary”/„Himmelsdalen”, 2019), din distribuţia căruia face parte actorul român Marius Bizău, cunoscut în Italia din producţiile „DOC - Nelle tue mani” (2020), „I bastardi di Pizzodalcone” (2017), „Anger of the Dead” (2015).

Iată listă serialelor care apar în luna noiembrie, în aplicaţia Focus Sat:

1. „Fără nicio pată” („Spotless”, 2015, 10 episoade)

Are premiera pe 6 noiembrie şi va fi difuzat în serii de câte 2 episoade, de luni până joi. Ultimele 2 episoade sunt programate pe 13 noiembrie.

„Serialul spune povestea a doi fraţi care trăiesc la Londra. Jean Bastière (Marc-André Grondin) duce o viaţă liniştită alături de soţie şi de copii şi conduce o afacere de nişă – o firmă de servicii de curăţenie profesională a locurilor în care s-au comis crime.

Pe de altă parte, Martin Bastière (Denis Ménochet) este un iresponsabil, care îşi atrage fratele în lumea crimei organizate după ce nu s-au mai văzut de ani buni.”

Scenariul scris de Ed McCardie (câştigător al premiului BAFTA).

2. Soarele de la miezul nopţii („Midnight Sun”/„Midnattssol”, 2016, 8 episoade).

Serialul poliţist debutează pe 14 noiembrie tot în porţii duble, iar ultimele 2 episoade sunt programate pentru data de 20 noiembrie.

„În acest thriller suedezo-francez marca Mans Mårlind („Bro(e)n”/„The Bridge”) şi Björn Stein, uciderea brutală a unui cetăţean francez o trimite pe poliţista Kahina Zadi (Leïla Bekhti) în Kiruna, cel mai nordic oraş din Laponia.

În comunitatea minieră de acolo ea face echipă cu procurorul Rutger Burlin (Peter Stormare) şi cu adjunctul acestuia, Anders Harnesk (Gustaf Hammarsten), care este pe jumătate de origine Sámi.

Cazul capătă rapid proporţii copleşitoare când crima iniţială se dovedeşte a fi doar vârful aisbergului, fiind prima dintr-o serie de crime ritualice orechestrate de comunitatea locală, care are un plan macabru.”

3. „Sanctuarul” („Sanctuary”/„Himmelsdalen”, 2019, 8 episoade)
 
Producţia debutează pe 21 noiembrie şi este programată spre difuzare tot în porţii de 2 episoade. Ultimele episoade vor fi difuzate pe 27 noiembrie.
 
„Helena (Josefin Asplund) îşi vizitează sora geamănă, Siri (aceeaşi Josefin Asplund) la un sanatoriu din Alpii italieni, unde aceasta este internată pentru a se vindeca de dependenţă. Când Siri face cu forţa schimb cu ea şi fuge din sanatoriu, Hel se trezeşte captivă aici.
 
Iar pentru că locul nu este deloc un centru de recuperare idilic, evadarea trece pe plan secund şi supravieţuirea devine primordială.”
 
În acest thriller psihologic – care are la bază cartea omonimă scrisă de Marie Hermanson (din 2011) - apare şi actorul de origine română Marius Bizău.
 
Actorul a făcut parte din producţii precum „DOC - Nelle tue mani” (2020), „Hanna” (2019), „I bastardi di Pizzodalcone” (2017), „Anger of the Dead” (2015), „Hellis Silence” (2015).
 
Marius Bizău - Foto: Cinemagia
 
Marius s-a născut la Cluj-Napoca în 1983 şi s-a mutat în Italia împreună cu familia la vârsta de 15 ani.
 
A absolvit Şcoala Naţională de Dramă „Silvio D'Amico” la Roma în 2008. În acei ani a lucrat cu regizori din toată Europa şi Rusia, precum: Wyn Jones (Guildhall, Londra), Gabor Ştefan (Şcoala Dramatică Naţională din Budapesta), Vladimir Olshansky (Teatrul Naţional din Sankt Petersburg).
 
La scurt timp după diplomă, a început să joace şi să facă turnee în Italia cu piesele clasice de Shakespear, lucrând cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori, Luca Ronconi, Armando Pugliese, Emma Dante.
 
Din 2010 şi-a împărţit timpul între teatru, televiziune şi cinema. Este prezentat în filmele regizate de Paul Haggis, John Cassar, David Hansen, Ricky Tognazzi şi Jan MIchelini. În 2016 a luat parte la proiectul „Suntem aici” pus în scenă de Teatrul Naţional (Londra) şi regizat de Rufus Norris, conform datelor de pe Cinemagia.
 

4. „Carlos” (2010, 3 episoade)

În perioada 28 - 30 noiembrie se vor difuza toate cele trei părţi ale producţii.

„Miniseria se bazează pe povestea adevărată a revoluţionarului Ilich Ramírez Sánchez a.k.a. Carlos Şacalul (Édgar Ramírez, laureat cu César, la categoria „Cel mai promiţător actor”). Acesta se aliniază cauzei palestiniene şi devine cel mai cunoscut terorist din lume.

Scenariul îi urmăreşte traseul plin de asasinate, răpiri şi atacuri cu bombă prin Europa şi Orientul Mijlociu în sprijinirea cauzei eliberării Palestinei.”

Este o miniserie franco-germană care a fost nominalizată la 2 Premii Emmy, 2 Globuri de Aur şi 3 Premii César.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus