Skip to main content

FOTOREPORTAJ. Ruinele iconicului "templu" Pro TV. Cum arată acum fostul sediu al televiziunii

 
FOTOREPORTAJ. Ruinele iconicului "templu" Pro TV. Cum arată acum fostul sediu al televiziunii

FOTOREPORTAJ. Eşti pe Pro TV? Foarte bine! Asta-i, pardon - era - televiziunea! Legendarul turn al Pro TV (care acum nu mai e al Pro TV), care în anii de început ai postului de televiziune lumina toată zona în culorile staţiei, este acum o ruină.

Publicitate

"Peisajul" pe care îl are în faţă orice trecător prin faţa sediului este dezolant: geamuri sparte, tâmplărie ruginită, pereţi scorojiţi... 

Treptele pe care urcau Andreea Esca, Florin Călinescu, Andi Moisescu şi toată suita de vedete din anii de început abia se mai întrezăresc. Sunt sparte toate. Celebra Cabină Pro TV la care se adunau mii de români este o ruginitură.

Un ochi prin geamul prăfuit de la intrare ne arată imaginea clădirii părăsite: doar pupitrul de la recepţie mai poarte sigla Pro TV. În rest: moloz, tavane sparte, cabluri, scânduri împrăştiate şi, ironic- - un stingător de incendiu într-un colţ.

În parcare, doar pereţii scorojiţi în culorile roşu, verde şi albastru mai amintesc ce adăpostea clădirea "pe vremuri".

Chiar de lângă turn, noul sediu Pro TV (hala sau Carrefour, cum i se mai spune), se "uită" la ce era, pe vremuri, simbolul televiziunii.

Context. Clădirea turn a fost sediul Pro TV de la lansarea din 1 decembrie 1995 şi până la 1 aprilie 2014. La vremea respectivă, americanii de la CME (proprietarii Pro TV atunci) au decis să se mute din clădire în halele contruite chiar în jurul ei. Iniţial, au mutat o parte din birouri, apoi s-au mutat definitiv.

La vremea respectivă, clădirea turn era deţinută, printr-o companie - Alerria - de Adrian Sârbu. Sârbu a plecat din poziţia de preşedinte al CME în august 2013, iar contractul lui a expirat oficial la 1 ianuarie 2014. În 2019, clădirea ar fi fost cumpărată de Aleph Media cu aproape două milioane de euro, după cum scria Profit.ro.

FOTOREPORTAJ. Ruinele vechiului sediu Pro TV. Credit foto: Paginademedia.ro

Citeşte şi: EXCLUSIV. Americanii sună retragerea din celebrul turn al Pro TV. Clădirea este deţinută de Sârbu

Citeşte şi: Pro TV va elibera turnul din Pache Protopopescu până la 1 aprilie

Citeşte şi: Pro TV a rămas oficial fără Adrian Sârbu. Managerul va primi 5,4 milioane de dolari după încheierea formalităţilor

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • S S
    Normal , cum a decazut si postul PRO TV care dupa ce ca iti inchide programul cu pauzele nesfarsite de publicitate+promo+mesaj de interes public da si programe neadecvate (filme de actiune extrem de violente si insangerate, emisiuni ce se adreseaza publicului nescolit ca show-uri cu tzate dar si pseudocomedia "Las Fierbinti", si manelisti invitati) atunci ca si blocul PRO este in paragina din lipsa de interes. PRO TV a fost al americanilor acum este preluat de ***.
  • nostalgicul nostalgicul
    @didi - Sarbu a pus mana pe aceasta cladire, fost trust de constructii parca si nu ministerul de constructii, prin fraierirea angajatilor ProTV de prin 1995-1996, prin celebra metoda MEBO (astia mai seniori isi aduc aminte de aceasta practica). In cladire isi aveau sediul, dupa '89, mai multe companii de constructii dupa asa zisa privatizare Iliesciana, iar Shogunul i-a facut actionari la ele pe angajatii lui. Nu a putut chiar sa puna mana pe toate actiunile dorite iar in 2019 si-a finalizat achizitia. Si uite asa, au devenit mogulii romani proprietari peste averea poporului:))
  • Soby Soby
    @Cristi Și în sediul Rosal unde a emis Realitatea TV între 2001 și 2003 emite Etno TV și Taraf TV de acum încolo.
  • Cristi Cristi
    @Soby - în fostul sediu Realitatea TV a rămas echipa care l-a ales pe Ghiță în 2011, deci România TV acum.

    @Mossad - Sârbu nu are nevoie de ditai sediul pt. televiziuni care emit dintr-o cameră, cu carton alb pe background.

    Ce s-a-ntâmplat acolo a fost cea mai bună perioadă pt. grupul Pro. Din 2014 a început decăderea și sinuciderea Acasă TV, Sport.ro, Pro Cinema, MTV România, iar Acasă Gold a apucat să fie GOLD doar în 2012-2013, în zilele noastre e plin de ciudățenii indiene. Pro 2, Gold, Cinema, X e o umplutură făr' de rost.

    @paginademedia: ar fi trebuit să urcați pe acele trepte, ca să vedeți ce e pe fiecare etaj.
  • didi didi
    pe vremuri era sediul ministerului constructiilor. nu prea inteleg cum a ajuns in posesia lui adrian sarbu. dar la ce jaf a fost si inca este in romania, nu ma mai mira nimic.
  • O_dai_e? O_dai_e?
    ...Iconicului templu.... :), penibili mai sunt unii!
  • Mossad Mossad
    Oare sa fie voorba de un conflict intre CME si Adrian Sarbu privind aceasta cladire? La cat de megaloman este Adrian Sarbu nu cred ca ar fi ratat ocazia sa-si conduca noile operatiuni media din acest turn!
  • Allex Allex
    Abc, nici măcar să o vândă nu reușește. Are un preț “astronomic”, nejustificat în comparație cu valoare reală.
  • Ulici Ulici
    Sediile Antenelor din Băneasa pe care le-a luat statul să plătească pază de zeci de mii de euro :))))))))))))))))))))))))))))))
  • Soby Soby
    Și sediile unde au emis Realitatea TV (Rosal din 2001 până în 2003, iar Casa Presei Libere din 2003 până în 2011) când va fi un raportaj?
  • Alex Alex
    Sa va duceți și la fostul sediu al Antenelor din Băneasa (Șoseaua București-Ploiești nr.25-27) și la celălalt sediu
  • abc abc
    Va e rusime sa scrieti in titlu ca e cladirea lui Sarbu si ca el o lasa in paragina ?
  • Andrei Andrei
    Vechiul sediu al Pro Tv arată ca emisia noului Pro Tv
  • Allex Allex
    Fostul sediu administrativ al Pro Tv, dar și locul de unde s-au transmis primele ediții ale Știrilor Pro Tv! În primii ani ai postului, știrile aveau studioul chiar în turn, un întreg etaj fiind transofrmat în zonă de producție( un fel de studio). Păcat.

Trimite un comentariu

sus