Skip to main content

Mihai Gâdea şi Antena 3 au pierdut, la Curtea de Apel, procesul cu Gabriel Liiceanu. Ce daune morale trebuie să plătească

 
Sursa foto: Facebook/Mihai Gadea
Sursa foto: Facebook/Mihai Gadea

Realizatorul Mihai Gâdea şi postul de ştiri Antena 3 au pierdut procesul contra lui Gabriel Liiceanu la Curtea de Apel. Sentinţa nu este definitivă, însă este executorie, relatează G4Media.

Publicitate

Daunele morale sunt în valoare de 20.000 de euro, la care se adaugă şi 6.020 de lei - cheltuielile de judecată, potrivit hotărârii judecătoreşti din 9 februarie 2022.

Aceasta poate fi atacată la apel la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă pentru cauze cu minori şi de familie.

Gabriel Liiceanu, preşedintele Editurii Humanitas, a dat în judecată postul Antena 3 şi pe Mihai Gâdea la sfârşitul anului 2019. Acesta acuză realizatorul că a făcut ”acuzaţii mincinoase şi declaraţii denigratoare şi defăimătoare”.

Scriitorul s-a simţit lezat de afirmaţiile făcute de Mihai Gâdea, care a făcut trimitere, într-o emisiune, la faptul că filosoful şi-ar fi bătut soţia, în perioada când aceasta era însărcinată.

Ce a spus Mihai Gâdea pe post, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 (difuzată în 16 aprilie 2019)?

„Domnu’ Liiceanu, mie mi-ar fi fost foarte ruşine să fiu în locul dumneavoastră pentru relatarea din interviul, cred că din revista Psihologia, a fostei dumneavoastră soţii, ştiţi la ce mă refer… S-o bateţi în luna a nouă… D’asta v-a părăsit, nu?”

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a stabilit daune morale în valoare de 1.000 de euro pentru Gabriel Liiceanu, mai scrie G4Media.

Iată ce sentinţă a dat acum Curtea de Apel: 

”Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 20.000 de euro cu titlu de daune morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate.

Obligă intimaţii pârâţi în solidar la plata către apelantul-reclamant a sumei de 6.020 lei, cheltuieli de judecată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie!“

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana Ana
    La cat mai multe procese pierdute! Sper sa apuc vremuri fara *** Varanului. Doamne ajuta!
  • Cetatean Cetatean
    Cum este posibil sa pui ,măcar pe hârtie,numele lui Liiceanu lângă numele unui incult , sluga , Gadea. Acest individ de la Antena 3, este rușinea presei. ASA ARATA O SLUGA.

Trimite un comentariu

sus