Skip to main content

Gold FM, încă o somaţie pentru afirmaţii neverificate despre Ucraina, făcute de invitatul permanent Aurelian Popa. „Am decis să-l suspendăm pe termen nelimitat. Slotul lui va fi al lui Mihail Neamţu”

 
Gold FM, încă o somaţie pentru afirmaţii neverificate despre Ucraina, făcute de invitatul permanent Aurelian Popa. „Am decis să-l suspendăm pe termen nelimitat. Slotul lui va fi al lui Mihail Neamţu”

CNA a sancţionat (din nou) radio Gold FM pentru afirmaţiile făcute în emisiunea lui Cozmin Guşă, „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă”. Postul a primit o somaţie după ce un invitat, Aurelian Popa, a spus printre altele că masacrul de la Bucea (Ucraina), nu ar fi fost real şi că cei decedaţi ar fi fost „aşezaţi acolo”.  

Publicitate

„Adică, a cam ţinut aşa şi cu Bucea, dacă ţii minte masacrul de la Bucea, cu analiza făcută de „The Telegraph” şi aşa mai departe. Care a demonstrat, că stai puţin, că ăia au fost aşezaţi acolo, ci aşa”, a spus în emisiune Aurelian Popa, membru şi candidat din partea partidului AUR. Popa era şi invitat permanent în emisiunea lui Guşă. 

Cosmin Andrei Guşă, acţionarul Gold FM şi fiul realizatorului Cozmin Guşă, s-a declarat la rândul său surprins de afirmaţiile care s-au făcut în emisiune. 

„Am fost îngrijorat de gravitatea informaţiilor pe care le-a dat Aurelian Popa şi am căutat baza în care le-a dat. Am căutat la jurnaliştii specializaţi din presa occidentală şi am găsit păreri împărţite şi în tot cazul pleacă de la premiza că nu a fost făcută o anchetă care să fie recunoscută la nivel occidental.”

Monica Gubernat, preşedintele CNA, l-a întrebat dacă a verificat şi în sursa The Telegraph, publicaţie britanică pe care Aurelian Popa a citat-o. „În sursa aceea nu există aşa ceva”, i-a spus Monica Gubernat. 

Cosmin Andrei Guşă a mai spus că „postul Gold FM se delimitează de afirmaţiile lui Aurelian Popa şi sunt convins că şi moderatorul s-ar fi delimitat dacă era mai atent. Decizia noastră, împeună cu moderarul, a fost să-l suspendăm pe Aurelian Popa pe termen nelimitat. Slotul lui va fi al lui Mihail Neamţu.”

Legislaţie:

Art. 64 (1) b): „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus