Skip to main content

Google, amendă record în Franţa: 500 de milioane de euro. Are legătură cu plata pentru ştiri

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Compania Google a primit o nouă amendă în Franţa. Gigantul american a fost „penalizat” de autoritatea de reglementare a concurenţei din Franţa, fiindcă nu ar fi negociat acorduri corecte cu editorii şi agenţiile de ştiri pentru a le utiliza conţinutul.

Publicitate

Potrivit news.ro, Autoritatea pentru Concurenţă din Franţa a amendat Google pentru că a încălcat o hotărâre din aprilie 2020, în care Google se angaja să negocieze preţuri „corecte” cu publisherii din „Hexagon”.

Amenda de 500 de milioane de euro este cea mai mare acordată de autoritatea de reglementare a concurenţei din Franţa.

Detalii despre acest caz:

- Ianuarie 2021: Google a realizat un acord de drepturi digitale cu editorii francezi, iar compania anunţa că negocia licenţe individuale cu membrii alianţei de presă din Franţa. Google le promitea accesul la nou serviciu numit „News Showcase”

- Autoritatea pentru Concurenţă a contestat acordul realizat de Google. Motivul? Publisherii nu ar fi fost remuneraţi corespunzător pentru conţinutul pe care îl ofereau către Google.

- Instanţa a decis că Google trebuie să le prezinte publisherilor o nouă ofertă pentru a le prelua conţinutul. Termenul impus pentru Google: două luni. În caz contrar, gigantul american va risca să primească amenzi zilnice de 900.000 de euro.

Google, două amenzi în două luni în Franţa

Google a mai primit o amendă, ceva mai mică, de 220 de milioane de euro, la începutul lunii iunie.

Google a fost acuzat de abuz de poziţie dominantă pe piaţa de publicitate online. Amenda a venit din partea Autorităţii de Reglementare Antitrust din Franţa. Google era acuzat că şi-a promovat propriile aplicaţii în cadrul unor anunţuri în online.

 

CITEŞTE ŞI: Google, amendat în Franţa cu peste 200 de milioane de euro. Din ce motiv?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus