Skip to main content

Google, ajutor pentru refugiaţii din Ucraina. Banii merg la organizaţii din şase ţări, printre care România şi Moldova

 
Crucea Roşie Română va primi 500.000 de euro de la Google pentru a sprijinii refugiaţii din Ucraina. Sursa foto: Crucea Rosie Romana
Crucea Roşie Română va primi 500.000 de euro de la Google pentru a sprijinii refugiaţii din Ucraina. Sursa foto: Crucea Rosie Romana

Google şi-a anunţat sprijinul pentru refugiaţii din Ucraina şi donează 5 milioane de dolari. Banii vor fi împărţiţi între organizaţii umanitare din Ucraina, Slovacia, Polonia, Ungaria, România şi Moldova.

Publicitate

Jumătate de milion de dolari va ajunge la Crucea Roşie din România pentru a ajuta, în continuare, refugiaţii ucraineni de la graniţele noastre. Fondurile vor fi folosite pentru cazare, alimente, produse medicale şi de igienă.
 


Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română:

„În această perioadă de tensiune şi nelinişte, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populaţia civilă care va ajunge pe teritoriul României.

Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniţi şi protejaţi.

Crucea Roşie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autorităţile naţionale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie.

Este momentul să ne implicăm şi să fim solidari cu poporul ucrainean”.

Elisabeta Moraru, country manager Google România:

„Cred că în acest moment este esenţial să fim solidari şi să ajutăm oriunde putem”.

În total, ajutorul Google şi al angajaţilor săi pentru Ucraina este de 15 milioane de dolari, sub formă de donaţii în bani şi ajutor în natură.

Google, înfiinţat în 1998 de Larry Page şi Sergey Brin, este deţinut din 2015 de Alphabet Inc. şi are peste 50.000 de angajaţi la nivel global.


Citeşte şi: Un român a făcut o platformă pentru refugiaţi, la nivel european. Refugees.ro, peste 100.000 de accesări în 3 zile


Citeşte şi: Code4Romania a lansat o platformă cu informaţii pentru refugiaţii din Ucraina 


 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Parca la cei din Siria nu a făcut nimic ha

Trimite un comentariu

sus