Skip to main content

Nou subiect sensibil pe YouTube: încălzirea globală. Google va tăia banii pentru clipurile cu conspiraţii despre schimbările climatice

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Nou subiect sensibil pe YouTube. Google va tăia banii creatorilor care contestă încălzirea globală şi schimbările climatice. 

Publicitate

Gigantul de peste Ocean anunţă că va demonetiza clipurile în care se neagă încălzirea globală. Cu alte cuvinte, creatorii de conţinut nu vor mai avea parte de reclame, şi automat de bani, pe conţinutul care contrazice „părerea ştiinţifică dovedită” în legătură cu auzele schimbărilor climatice, scrie Variety.

De asemnea, compania menţionează că va interzice şi reclamele care contestă direct informaţiile oficiale cu privire la încălzirea globală. 

Totuşi, Youtube nu va bloca clipurile care abordează subiectul legat de schimbările climatice, chiar dacă au informaţii false, dar le va demonetiza şi nu le va face vizibile pe platformă, scrie Variety.

Măsurile vor fi aplicate din noiembrie, când vor fi activate instrumentele pentru identificare clipurilor care promovează astfel de teorii conspiraţioniste.

Măsuri similare au fost aplicate de Google şi în cazul clipurilor despre vaccinuri şi Covid-19. Platforma chiar a anunţat că va bloca clipurile care conţin dezinformări, informaţii false şi teorii ale conspiraţiei despre vaccinurile anti-Covid. 

Google nu va mai va mai da bani pe clipurile video în care se dezbat următoarele subiecte:

- informaţii false despre schimbările climatice

- videoclipurile în care se neagă faptul că există încălzire globală

- videocliprile în care se neagă că emisiile de gaze cu efect de seră sau activitatea umană contribuie la schimbările climatice

Excepţiile de la regulă sunt documentarele şi ştirile cu conţinut educativ despre schimbările climatice, care pot fi monetizate în continuare.

„În ultimii ani, tot mai mulţi parteneri publicitari şi editori şi-au exprimat îngrijorarea privind reclamele care promovează afirmaţii false despre schimbarea climatică.

Publicitarii nu îşi doresc ca reclamele lor să apară alături de un astfel de conţinut, iar publisherii şi creatorii nu vor reclame ce promovează aceste afirmaţii să apară pe paginile sau alături de videoclipurile lor”, au transmis cei de la Google, potrivit Variety.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Multumesc de recomandare, dar nu stiu ce-i aia.
  • Încălzirea globalistă o să-i răcească pe mulți Încălzirea globalistă o să-i răcească pe mulți
    Multă vreme, teza "încălzirii globale" a fost chiar chiar cea mai tare "teorie a conspirației" dintre toate. De puțin timp, secta globalistă a scos pe piață una încă și mai gogonată, cea potrivit căreia am trece acum printr-o pandemie. Este obligatoriu ca niciunul dintre cei doi piloni ai destructurării societății să nu poată fi contestat în vreun fel, pentru ca noul Octombrie Roșu, de data aceasta la scară globală, să triumfe.

    @Ștefan: hai să-ți dau eu o idee încă și mai bună. Fă-ți o vasectomie! Nu înțeleg de ce tac-tu nu a implementat-o și el mai devreme.
  • Stefan Stefan
    O idee buna. Nu inteleg de ce nu a fost implementata mai devreme.
  • Cristi Cristi
    Da, că acum e noua ordine mondială, trebuie să stai drept, nu mai ai voie să ai păreri, să te îndoiești de vaccin, de încălzirea globală, de bărbați gravizi, de negri, ț*** etc. În scurt timp, cine știe, vor bloca și conturile de parenting care povestesc despre femei care nasc pe motiv că discriminează noii bărbați născători sau mai știu eu ce capi de plută precum ăla care îndemna copiii să se desprindă de învățăturile părinților și să se descopere la 3 ani.

Trimite un comentariu

sus