Skip to main content

INTERVIU. Actriţa din spatele momentului cu holograma Draga Olteanu Matei de la „Protevelion 2024”: Andra Meda Topîrceanu. A jucat în Profu': "Draga a fost prezentă 99% din interpretare"

 
Andra Meda Topîrceanu este actriţa care a filmat pentru momentul cu holograma regretatei Draga Olteanu Matei / colaj: Paginademedia.ro
Andra Meda Topîrceanu este actriţa care a filmat pentru momentul cu holograma regretatei Draga Olteanu Matei / colaj: Paginademedia.ro

Pentru a putea realiza cu Inteligenţa Artificială momentul de umor cu holograma Draga Olteanu Matei, producătorii Pro TV au avut nevoie şi de o actriţă. Iar preselecţia a fost câştigată de Andra Meda Topîrceanu. I-au fost folosite doar gesturile şi silueta, căci faţa şi vocea hologramei au fost generate de un soft special pentru a fi cât mai aproape de cele ale regretatei actriţe.

Publicitate

Paginademedia.ro a realizat un interviu în exclusivitate cu Andra Meda Topîrceanu, care a povestit toate emoţiile prin care a trecut în realizarea acestei experienţe.

Paginademedia.ro: Cum ai fost cooptată în acest proiect?

Andra Meda Topîrceanu: Am fost sunată direct de către producător, care mi-a propus o audiţie de imagine, pentru a o interpreta pe Draga Olteanu Matei printr-o hologramă. Iniţial am fost surprinsă de propunere, dar nu am stat pe gânduri şi am acceptat direct.

Paginademedia.ro: Ce emoţii ai avut la casting sau atunci când ai fost selectată?

Andra Meda Topîrceanu: Nu am avut emoţii, ştiind că sunt o actriţă de gen, am avut siguranţa că eu sunt ceea ce au nevoie pentru proiect. Bineînţeles, am avut încredere în mine luând în considerare şi asemănarea fizică dintre mine şi marea actriţă. Altminteri, poate aş fi avut emoţii.

GALERIE FOTO. Filmările au durat o zi întreagă

Paginademedia.ro: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la această experienţă?

Andra Meda Topîrceanu: Ziua în care am ajuns la studio şi am văzut chroma aceea imensă, aranjată special pentru momentul meu, a fost uluitor. Asta mi-a plăcut cel mai mult şi, evident, profesionalismul de care am avut parte.

Paginademedia.ro: Şi ce ţi-a fost mai dificil?

Andra Meda Topîrceanu: Să îmi stabilesc scandare verbală pe care a dat-o AI-ul, acesta fiind pe ici pe colo nenatural. Mai exact vorbind, din punct de vedere actoricesc, nu picau cuvintele organic în gură.

Paginademedia.ro: Aşadar ai avut de reprodus întocmai un model audio generat?

Andra Meda Topîrceanu: Pentru realizarea vocii a fost un parcurs dificil. Adică, textul pentru a avea sonoritatea vocii marii actriţe Draga Olteanu Matei a trebuit introdus în programul în care s-a lucrat. Am spus că AI-ul este un „program” pentru că nu ştiu cum să mă raportez la el şi nici nu cunosc termenii de specialitate.

Aş putea spune chiar că are o „personalitate” proprie... Aşadar creerea vocii a fost un obiectiv foarte complex, pe care producătorii l-au atins cu brio şi cu foarte mare măiestrie. Tocmai de aceea a trebuit să învăţ scindarea ritmică a textului, pentru a putea face un lipsing cât mai real pentru a se lucra cu un deepfake pe faţa mea.

VIDEO. Andra Meda Topîrceanu a jucat şi în serialul „Profu” de la Pro TV

Paginademedia.ro: Când ai vizionat momentul? Chiar la difuzarea din noaptea de Revelion sau ai avut şansa de a-l vedea în avanpremieră?

Andra Meda Topîrceanu: Am avut ocazia să văd momentul la repetiţii şi live la filmarea pentru „Protevelion” la care am luat parte.

Paginademedia.ro: Te-ai recunoscut şi pe tine? Ce emoţii ai trăit atunci cânt te-ai văzut transformată în Draga?

Andra Meda Topîrceanu: Da, m-am recunoscut, dar Draga a fost prezentă 99% din interpretare. Eu, pentru că mă cunosc, am sesizat prezenţa „Medei” în moment. Dar a fost un moment foarte reuşit, de care sunt mândră.

Paginademedia.ro: Cum au decurs filmările? Ce ne mai poţi spune despre această provocare?

Andra Meda Topîrceanu: Am început filmările propriu-zis pe la ora 10.00 şi nu ne-a luat mai mult de două ore sa realizăm materialul. A fost dificil momentul în care producătorul m-a rugat să stau mai fixă cu mâinile şi să nu mai gesticulez, asta pentru că ieşeam din cameră, imaginea fiind foarte strânsă pe mine pentru a putea capta fiecare gest, atât facial, cât şi corporal.

Paginademedia.ro: Cum te-ai pregătit pentru moment? Ai urmărit toate filmările pe care le-ai găsit cu Draga? Şi ce altceva ai mai făcut pentru această impersonare?

Andra Meda Topîrceanu: O da! M-am uitat la multe filmări cu ea de la diferite Revelioane, pentru a putea asimila cât mai mult din mişcările ei. Am învăţat textul şi sunetul pe de rost pentru a putea crea momentul.

VIDEO. Momentul cu holograma Draga Olteanu Matei, din programul „Protevelion 2024”

Paginademedia.ro: Dar pe tine, actriţa Andra Meda Topîrceanu, unde te poate vedea lumea? Proiecte pe TV mai ai? Ştiu că ai fost şi în serialul „Profu” de la Pro TV. Iar la teatru în ce spectacole joci în această perioadă?

Andra Meda Topîrceanu: Deocamdată joc în teatre, am spectacole de teatru şi musicaluri la care vă aştept cu cel mai mare drag. Şi acum să vă zic unde mă puteţi vedea: la Teatrul Evreiesc de Stat joc în comedia musicală „Lozul cel mare” care se va juca pe 17 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul National Bucureşti joc în spectacolul „Călătoria”, care să va juca pe 10 şi pe 20 februarie de la ora 19.00, la Teatrul Independent Luceafărul joc în comedia „Planul perfect”, care va avea premiera pe 28 ianuarie la ora 19.00, la Buzău joc în comedia „Cerere în Căsătorie”, la Teatru la Conac – Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman” (în data data de 14 februarie de la orele 19.00 şi 21:00, şi, de asemenea, mă puteţi vedea şi la Cuibul Artiştilor în comedia „Gross Modo” (pe 1 februarie), în fiecare zi, până pe 12 februarie, de la orele 19.00 şi 21.00.

Deocamdată acestea sunt, dar urmează să vin cu mai multe proiecte, atât în teatru, cât şi în televiziune, în lunile următoare. Până atunci, vă doresc tot ce e mai bun şi vă aştept în număr cât mai mare să râdem împreună la spectacolele mele.

Andra Meda Topîrceanu: „Am debutat la Teatrul de Comedie”

Andrea Meda Topîrceanu a absolvit Facultatea de Actorie în 2018 / foto: arhiva personală

Paginademedia.ro: Spune-ne, te rugăm, câte ceva despre anii tăi de formare. La clasa cărui profesor ai absolvit, ce colegi de generaţie ai, care sunt cele mai plăcute amintiri din facultatea de Actorie?

Andra Meda Topîrceanu: Am absolvit Facultatea de Actorie la clasa domnului profesor Adrian Titieni, în anul 2016. După aceea am urmat timp de doi ani masterul de actorie la aceeaşi universitate, UNATC.

În perioada facultăţii, mai precis în anul doi de facultate, am debutat la Teatrul de Comedie cu spectacolul „În plină glorie”, după care au urmat multe alte proiecte în teatre precum TNB, Bulandra, Excelsior, Evreiesc etc. Nu pot spune că mi-am tocit coatele pe băncile facultăţii, dar cu îngăduinţa profesorilor şi susţinerea lor mi-am croit un drum în teatru încă de la începutul de şcolii.

Paginademedia.ro: Ai avut oportuninatea să o cunoşti sau întâlneşti vreodată pe Draga Olteanu Matei?

Andra Meda Topîrceanu: Nu, din nefericire. Nu am avut ocazia sau oportunitatea de a o cunoaşte. Draga Olteanu Matei locuia de foarte mult timp la Iaşi, iar eu, fiind din Bucureşti, era mai dificil să merg în anii de liceu să o mai văd în ultimele ei apariţii. Dar mi-am dorit să o cunosc şi îmi pare rău că nu am văzut-o pe scenă, pe ea şi pe mulţi alţi titani ai teatrului românesc..

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus