Skip to main content

Cum s-a lansat şi cum a evoluat HotNews.ro, site-ul aflat acum în discuţii cu Tolontan. Cine deţine publicaţia

 
Foto: HotNews
Foto: HotNews

O scurtă istorie. Cum s-a lansat şi cum a evoluat HotNews, site-ul cu care este în discuţii Cătălin Tolontan?

Publicitate

Publicaţia HotNews este unul dintre cele mai vechi peisajul onlineului românesc.

A fost lansată în 1999, ca un agregator de ştiri sub numele Revistapresei.ro, şi a fost prima redacţie 100% online din România. Iniţial, publicaţia prelua cele mai importante ştiri din ediţiile print şi cele digitale ale marilor publicaţii. 

Reamintim că astăzi, luni, 22 ianuarie, redacţia HotNews a fost anunţată că sunt discuţii pentru un parteneriat cu Cătălin Tolontan.

EXCLUSIV. Anunţ făcut către redacţia HotNews: sunt discuţii cu Cătălin Tolontan

Titlul a fost fondat de Ioan Mărgărit (fost redactor-şef adjunct al săptămânalului Capital). La sfârşitul anului 1999, a început partea de programare, iar site-ul, a fost online pe 2 aprilie 2000.

Mărgărit i-a cooptat în echipa de început şi pe alţi oameni, care atunci colaborau, în paralel, şi în alte părţi: Dan Popescu (era la Mediafax Foto), Diana Săliştean (specialistă în baze de date), Manuela Preoteasa (care era la Capital). Ulterior, aceştia s-au regăsit şi în acţionariatul site-ului.

Tot în formula de început era şi Lucian Popescu (pe atunci la Cotidianul). El a trecut apoi la coordonarea unui alt proiect din grup: Contributors.ro.

De-a lungul timpului însă, s-au mai alăturat şi alţi parteneri în platforma care a crescut tot mai mult şi ca trafic dar şi din punct de vedere al conţinutului.

De la un simplu agregator de ştiri, RevistaPresei.ro a ajuns o redacţie în toată regula.

În 2005, odată cu creştere ponderii conţinutului propriu, publicaţia îşi schimbă numele în HotNews. Un an mai târziu, în acţionariat a intrat şi Andrei Woinarowski (care a asigurat partea de programare, site-ul fiind reproiectat din punct de vedere tehnic).

Şi brokerul controversat Cristian Sima a fost acţionar în HotNews, cu 9%. În 2012, el şi-a vândut partea către Răzvan Corneţeanu, fost manager Ringier România şi Adevărul Holding. Sima a declarat ulterior într-un interviu că a vândut participaţia sa în Hotnews pentru suma de 96.000 de euro. 

Din punct de vedere al conducerii editoriale, cel mai lung mandat a fost cel al lui Cristian Pantazi, care a lucrat la publicaţie timp de 14 ani şi unde a fost redactor-şef. Împreună cu Dan Tăpălagă (şi el cu 12 ani de HotNews în spate), Dan Tăpălagă a plecat în 2018 pentru a lansa G4Media.

Plecare de la vârful Hotnews: Cristian Pantazi şi Dan Tăpălagă pleacă pentru un nou proiect editorial

Cea mai importantă schimbare de acţionariat din istoria HotNews a venit în 2022 când titlul a fost preluat în totalitate de compania Multimedia Est, fondată de Dragoş Vîlcu.

Odată cu această preluare, funcţia de administrator al societăţii care deţine HotNews şi StartupCafe a fost preluată de Răzvan Ionescu, manager cu lungă experienţă în presă, cea mai recentă funcţie fiind cea de publisher la Recorder.ro (de-a lungul timpului, a ocupat poziţii de management în companii precum Ringier, Compania Jurnalul şi Adevărul Holding).

Schimbări la Recorder. Co-fondatorul Răzvan Ionescu renunţă la poziţia de publisher şi iese din proiect

Răzvan Ionescu mai este şi publisher al titlurilor ZYX Publishing, o companie în care este partener cu aproximativ 20%, alături de acelaşi Dragoş Vîlcu (cel care deţine şi casa de producţie Multimedia Est).

ZYX deţine site-urile Totul despre mame, Panorama, Lovedeco, Smartliving şi b365.

În prezent, potrivit datelor BRAT HotNews avea săptămâna trecută (15-21 ianuarie) 6.000.000 (şase milioane) de afişări de la 1,3 milioane de unici.

În luna decembrie, Hotnews a avut 3,6 milioane de clienţi unici, care au generat 25 de milioane de afişări.

EXCLUSIV. Redacţia HotNews, anunţată de vânzare. La şedinţă a venit şi cumpărătorul. Totul despre tranzacţia Hotnews - Multi Media Est

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus