Skip to main content

EFECTELE PRESEI. Închisoare cu suspendare după nişte dezvăluiri din Libertatea. Despre cine este vorba

 
Claudiu Georgescu (dreapta). Foto: Libertatea
Claudiu Georgescu (dreapta). Foto: Libertatea

EFECTELE PRESEI. Condamnare cu suspendare după nişte dezvăluiri ale jurnaliştilor. Claudiu Georgescu, fost preşedinte al Asociaţiei materialelor de construcţii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce Libertatea a făcut nişte dezvăluiri ce-l vizau în urmă cu doi ani. 

Publicitate

Decizia condamnării lui Georgescu nu este definitivă.

De altfel, decizia judecătoarească reţine că apariţia articolului de presă din Libertatea a fost momentul în care procurorii DNA s-au autosesizat, iar informaţiile publicate au fost confirmate.

După ce a fost cercetetat de DNA, Cladiu Georgescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false.

Context. În martie 2019, Claudiu Georgescu a fost fotografiat şi filmat de jurnaliştii Libertatea într-un hypermarket în timp ce îi cerea nişte bani unui programator.

Georgescu şantajase un programator ca să-i returneze 9.000 lei din 21.000 lei, valoarea unui contract din bani europeni. El i-a oferit IT-istului mai multe variante ca să returneze banii: „din dividende”, „ca sponsorizare” sau cu „un contract de prestări servicii pe o firmă”.

După ce a apărut articolul pe Libertatea.ro, unele dintre companiile din organizaţie s-au retras, altele i-au cerut demisia lui Georgescu, iar altele au atacat presa.

Citeşte mai multe detalii pe Libertatea.ro

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paul Paul
    Cu supendare. Bine de tot! Mita luata din fonduri europene si suspendare! Mai bine descopera presa si judecam noi, ca sa nu mai deranjam nici procurorii, nici judecatorii.
  • klaus klaus
    Se rezolva cu presa de investigatii, nicio problema, man. Noul partid, de la Iohannis la primarele Baluta, o sa-i termine.

Trimite un comentariu

sus