Skip to main content

Ediţie specială la Antena 1 dedicată încoronării regelui Charles al III-lea. De la Londra transmite Mădălina Iacob

 
Mădălina Iacob, reporter Observator
Mădălina Iacob, reporter Observator

Antena 1 a pregătit o ediţie specială dedicată încoronării regelui Charles al III-lea. Ceremonia se vede la Observator într-o ediţie specială prezentată de Alessandra Stoicescu sâmbătă, de la ora 12.00. În direct de la Londra va transmite Mădălina Iacob, iar Andreea Ţopan va fi la Viscri.

Publicitate

Pentru a explica ceremonia istorică din capitala Marii Britanii, în platoul Observator Antena 1 vor fi Sandra Gătejeanu, director de protocol la MAE şi fost director de protocol al Casei Regale a României, şi Adrian Buga, istoric şi consilier al Casei Regale.

Alessandra Stoicescu, prezentatoarea Observatorului orei 19.00:

"Cea mai mare onoare pentru un jurnalist este ca telespectatorii să te primească în casele lor în momentele în care se scrie istoria.

Sâmbătă, de la ora 12.00, vom fi cu toţii martori la un eveniment unic, cu atât mai important pentru români cu cât Regele Charles al III-lea are o relaţie foarte apropiata cu ţara noastră, unde a şi declarat că se simte acasă.

Alături de invitaţii mei din platou şi colegii aflaţi în puncte-cheie vom înţelege semnificaţia fiecărui moment al ceremoniei din Londra. Martori la scrierea istoriei."

Mădălina Iacob, reporter Observator:

"Vom fi în inima Londrei de la prima oră şi vom transmite pas cu pas întreaga zi a Încoronării şi toate celebrările care vor urma în Marea Britanie şi nu numai duminică şi luni, la Observator.

Suntem martori la istorie, în ziua în care ochii din toata lumea vor fi aţintiţi asupra Regelui. Este Regele pe care l-am filmat deseori pe dealurile din inima Transilvaniei şi care va primi acum Corona Sfântului Eduard, cea mai importantă bijuterie a Monarhiei Britanice. Va fi eveniment copleşitor pentru întreaga lume."

Jurnalista Andreea Ţopan se va afla la Viscri:

"România are un loc important în inima Regelui Charles al III-lea. Viscri, acest mic sătuc din Transilvania devenit vedetă internaţională după ce pe atunci Prinţul Charles a hotărât să se transforme din turist, în sătean, este punctul din care îl vom cunoaşte pe Monarh prin ochii celor care îi sunt vecini.

Puţini sunt cei care au ocazia să se afle atât de aproape de un personaj istoric şi poveştile lor vor ajunge în casele celor care ne privesc."

Ce personalităţi se vor afla la eveniment?

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, prinţul Albert şi prinţesa Charlene de Monaco, regele Felipe şi regina Letizia ai Spaniei, prinţul moştenitor Akishino şi prinţesa Kiko ai Japoniei, Majestatea Sa Margareta a României şi ASR Principele Radu, Preşedintele Kalus Iohannis sunt doar câteva dintre numele celor 2.000 de invitaţi care vor asista la momentul încoronării de la Catedrala Westminster Abbey.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus