Skip to main content

FOTO. Instagram, măsuri împotriva hate-ului. Algoritmul va „recunoaşte” cometariile şi mesajele agresive

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Instagram lansează noi funcţii pentru a „preveni hate-ul”, după cum spun oficialii platformei. Algoritmul va recunoaşte cometariile şi mesajele agresive, mai afirmă tot ei. 

Publicitate

Măsurile vin în contextul în care mai mulţi influenceri sau vedete din sport sau alte domenii au fost asaltate cu mesaje care instigau la ură - fie în comentarii, fie în mesajele private, scrie SocialMediaToday.

Tot oficialii Instagram spun că noile funcţii le vor fi de ajutor atât utilizatorilor populari, cât şi celor cu mai puţini urmăritori. Totul pentru a fi feriţi de hate-ul prezent în online. 

Noutăţile aduse de Instagram:

- Instagram extide funcţia „Limite” care le permite utilizatorilor să limiteze temporar comentariile şi mesajele nedorite. De asemenea, Instagram va sugera câteva conturi care pot fi blocate şi nu mai pot vedea postările. Sugestiile vin pe baza activităţii respectivului cont (de exemplu: dacă a avut sau nu comentarii care incitau la ură la postări). Această funcţie este disponibilă de azi.

- Instagram va avertiza utilizatorii în momentul în care cineva vrea să posteze un comentariu „potenţial ofensator”. Dacă acelaşi utilizator încearcă să posteze comentarii jignitoare de mai multe ori, Instagram va trimite o alertă printr-un nou mesaj.

- O altă funcţie lansată se numeşte „Cuvinte ascunse” şi se referă la solicitările pentru mesajele private. Noua opţiune permite utilizatorilor să filtreze automat cererile mesajelor private care includ termeni, fraze şi emoji-uri potenţial jignitoare, care sunt apoi redirecţionate într-un folder „Ascuns”, pe care utilizatorii au apoi opţiunea de a-l vizualiza sau nu.

Instagram susţine că şi-a extins lista de termeni şi emoji-uri potenţial ofensatoare care vor fi filtrate prin această opţiune, care va continua să fie revizuită şi actualizată în timp.

„Am dezvoltat aceste funcţii pentru că influencerii şi personajele publice experimentează creşteri bruşte de comentarii şi cereri de mesaje private de la persoane pe care nu le cunosc. Poate fi un flux de comentarii sau mesaje nedorite”, au spus cei de la Instagram.

FOTO. Noua funcţie lansată de Instagram - „Limits”

 

FOTO. Opţiunea legată de comentariile potenţial ofensatoare

 

FOTO. Noua funcţie a Instagram - „Hidden Words”

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • A A
    Didi, bine zis. Influencerii ar trebui sa te inspire, sa iti arate o viata misto, pe care sa vrei si tu sa o ai... ori astia de la noi iti arata numai saracia lucie in care traiesc ei, care-s vesnic nevoiti sa ceara pomana de la te miri ce branduri de care n-a auzit nimeni. Stau saracii numai cu mana intinsa, ca la coltul strazii. Pacat de brandurile care isi asociaza numele cu ei, vor avea numai de suferit in viitorul (destul de) apropiat, ca lumea e deja dezgustata de ei si o sa taxeze si brandurile care si-au asociat numele cu *** asta dezgustatoare.
  • Didi Didi
    Eu am renuntat la asa zisii influensari si influensarite, de fapt niste fomisti care fac reclama la orice, bani sa iasa. Asa ca in feedul meu de insta nu mai am nici ceaiuri, nici haine de te miri unde, nici comanda taxi, spalatorii de masini si alte mizerii care imi ajungeau de la fomisti.

Trimite un comentariu

sus